Nem repülhetett a kerekesszékes

2011. november 02. 11:39

Megtagadta a Malév egy kerekes székben ülő nő utazását, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége akár az Európai Bizottságig is elmenne – írja a Magyar Nemzet.

2011. november 02. 11:39

Megtagadta a Malév egy tolókocsis nő utazását - írja a Magyar Nemzet. Az izomsorvadásos beteg asszony és családja panaszt tett a légitársaságnál, mivel diszkriminatívnak tartja a légitársaság hozzáállását. A Malév válaszlevelében közölte: a hatályos jogszabályok szerint jártak el. A cég többek között arra hivatkozott, hogy különös gondoskodást igénylő utas csak abban az esetben utazhat kísérő nélkül, ha utazása alatt semmilyen segítségre nem szorul.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége szerint a Malévnak nem állt jogában az utazás megtagadása csak azért, mert az asszony mellett nem volt kísérő. Az érdekvédelmi szervezet közölte, végső esetben akár az Európai Bizottsághoz is fordulna.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya ezredes
2011. november 02. 12:35
Soltész Miklós bejelentette, hogy a súlyosan mozgáskorlátozott személyek közlekedési nehézségeinek könnyítésére létrejött támogatási rendszer 2011. július 2-tól jelentős mértékben átalakult. Az átalakítás oka, hogy a korábbi támogatási rendszer átláthatatlan volt, visszaélésekre adott lehetőséget és elértéktelenedett, a támogatás mindössze 300 ezer forint volt. Ez egyfajta „roncsderbi” kialakulását eredményezte, öreg, elhasznált autókhoz jutottak az emberek. Az új rendszer célja, hogy ezen változtasson, ezért emelkedik a támogatás összege, annak érdekében, hogy használható gépjárművekhez lehessen hozzáférni. http://www.meosz.hu/new_index_00_hirek_one.php?mcs=meoszkozlemeny&rec_azonosit=d_meoszkozlemeny_hirek_52
Fakutya ezredes
2011. november 02. 12:33
Foglaláskor jelezni kell a kerekesszék adatait: háromdimenziós méretét, meghajtás módját (akkumulátor típusa). Emellett orvosi igazolás is szükséges. Ingyenesen biztosítanak kerekesszéket rászoruló (nehezen mozgó, beteg, idős) utasok részére a repülőtéren való közlekedés megkönnyítésére. http://href.hu/x/gdsx
Fakutya ezredes
2011. november 02. 12:30
Kerekesszekkel el se jut a repuloterig. Pedig a komcsik milliardokat koltottek un. akadalymentesitesre. Azota a falvak egyik vegebol se babakocsival, se kerekesszekkel nem lehet atmenni pl. a palyaudvarok alatt, mert a mozgasserult liftet nem lehet beinditani.
Honfi-fi
2011. november 02. 12:25
Hülye bunkó malév !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!