A Mária Rádió gyalogos zarándoklata már Pápa környékén halad

2012. augusztus 13. 14:51

Nagytevelre érkezett a Mária Rádió gyalogos zarándoklata, amely Celldömölkre tart a Mária úton Nagyboldogasszony ünnepére.

2012. augusztus 13. 14:51

A Mária Rádió gyalogos zarándoklata a budapesti Szent Anna Kápolnától 22 fővel indult augusztus 7-én. Az út Celldömölkig tart, és útközben is új hívek csatlakoznak a Mária-úton keresztül. A zarándokok napi 25-30 kilométert tesznek meg, s közben egymást segítik, imádkoznak és énekelnek. A Mária-út egész Közép-Európában haladó zarándokút, Mariazell és Csíksomlyó, valamint Częstochowa és Medzsugorje között. A Mária-út hasonlít a spanyolországi El-Caminohoz, mivel ugyanazokra a szellemi, hitbeli és lelkiségi alapokra épül.

Augusztus 12-én Bakonybél után Nagytevelre érkezett a Mária Rádió gyalogos zarándoklata. A Pápától 10 km-re fekvő községben nagy várakozással és szeretettel várták a pápai és helyi hívek a falu közepén a zarándokcsoportot, akik Mária-énekkel érkeztek meg. A helyiekkel közösen haladt a menet a templomhoz, ahol Holczinger Koppány Péter diakónus köszöntötte a messziről érkezetteket.

A templomban a Mária Rádió elnöke, dr. Szabó Tamás szólt a hívekhez. A rádió vezetője szerint a magyarok „elkezdtek ez ég fele nézni”. A Mária Rádió egy csoda, melynek 800 önkéntese van. Szeretnék,hogy a rádió stabil, erős és mindenhol hallható legyen. Szabó szorgalmazza, hogy hazánk népének gondolkodása megváltozzon, Magyarország újra keresztény legyen, mert szerinte csak akkor van jövője. Minden problémára van keresztény megoldás. Példaként a népességfogyást említette a Mária Rádió vezetője. A zarándokok szerint az egész zarándoklat tanúságtevés is egyben.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2012. augusztus 19. 12:25
Ne irigykedj!
smogger reload
2012. augusztus 19. 12:25
Irigylem hogy ilyen kapitális baromságokra ennyi idejük van.Gondolom a munkaadók elköszöntek tőlük, és a helyükte dolgozni akaró, és nem vallási tébolyultak kerültek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!