Együtt 2014 – PM: Bajnai nem okolható a Hajdú-Bét csődjéért

2013. május 07. 15:35

Bajnai Gordon nem felelős a Hajdú-Bét csődjéért, minden ezzel ellentétes, hazug állításért jogi elégtételt vesz – közölte az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség kedden az MTI-vel.

2013. május 07. 15:35

Arra reagáltak, hogy Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője kedden tudatta: a Vidékfejlesztési Minisztérium újranyitja a Hajdú-Bét aktáit, és tárgyalni hívta a kisemmizett gazdákat. A kormánypárti politikus sajtótájékoztatóján hozzátette: a Hajdú-Bét a Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis cégcsoport tulajdonában volt, és bár a volt miniszterelnök mindig tagadta, hogy tudatos lett volna a cég csődje, ezt az érintett családok „nehezen hiszik”. Az Együtt-PM erre úgy válaszolt: a rezsim közpénzen terjesztett hazugságokkal igyekszik elfedni „katasztrofális kormányzását”, és kormányzati hatalmával visszaélve, adóforintokból finanszírozva próbálja „levadászni” Orbán Viktor kihívóját.

Az igazság az, hogy Bajnai Gordon másfél évvel azután került a Wallis Zrt.-hez, hogy a cégcsoport beruházott a Hajdú-Bétbe, közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában: soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője vagy igazgatósági tagja – közölték. A közlemény szerint Bajnai ennek ellenére többször is személyesen hívta fel az agrárkormányzat figyelmét a bajba jutott gazdák nehézségeire. Ennek hatására az állam több lépcsőben kártalanította a legkisebb termelők tekintélyes részét, de ez természetesen nem tudott gyógyírt jelenteni minden érintett család minden gondjára – jegyezték meg. A volt kormányfő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: propagandacélokat szolgál, hogy a kormány három év elteltével épp most veszi elő a Hajdú-Bét aktákat. Egyúttal jelezte, minden eddigi pert megnyert a róla a Hajdú-Bét-ügyben hazugságokat állító médiumokkal szemben.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netuddgi
2013. május 08. 08:13
Mármint úgy értem vezető politikus börtönben az elkövetett törvényszegésekért. :-)
doncamillo
2013. május 08. 06:30
Persze..a vezérigazgató csak egy előkelő idegen volt..igaz, ennek az előkelő idegennek volt annyi esze, hogy a csőd szélén álló cégből off-shore cégekbe kivezényelje a milliárdokat, a gazdálkodók pedig 'akasszák föl magukat'. Ludmilla úrnak ezért egyszer még el kell számolnia!!
ElQurMinator
2013. május 07. 22:40
Valakinek pedig elő kéne adni a rengeteg hízott libát, vagy az árukat.... Azt a legkönnyebb bazd meg, hogy mind csak azt tudja mondani, én nem voltam, te nem voltál, ő nem volt... OK, DE AKKOR HOL A LIBA?
neven
2013. május 07. 22:34
Ezért is Orbán a felelős..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!