Mikor születethetett a sporttagozat.hu?

2013. november 03. 11:01

Bár ez Széky Jánosnak aligha nyeri el tetszését, a sporttagozat.hu nagy valószínűséggel az, aminek látszik.

2013. november 03. 11:01
Balogh Ákos Gergely

„»A Török Zsoltot cáfolni látszó honlapot a nyilatkozata után hozhatták létre, a domént egy Hír Tv-s műsor oldalát is bejegyző cég kezeli« – áll az Index címlapján. A cikkben aztán Széky János ÉS-rovatvezető csütörtöki írására hivatkozva állítják, hogy 2013. október 30-ig nem volt tartalom az oldalon, és ezt a megállapítást a Wayback Machine hasonló adatával támasztják alá. Csakhogy – ahogy GG is írja –, sem a SEOquake, sem a Wayback Machine (archive.org) nem alkalmas tökéletesen annak kiderítésére, hogy mikor töltöttek fel egy oldalt az internetre (ráadásul előbbi is utóbbi adatbázisára épít, így nem véletlen, hogy egyezik a két adat). (...)

Vannak azonban más archívumok is, ezek közül a legismertebb a Google tárolt változat szolgáltatáshoz használt adatbázisa. Ebben az esetben ez például azt mondja, hogy 2013. október 27-én már biztosan létezett az oldal, s ott volt rajta a kérdéses kalocsai hír is.

(...) Bár ez Széky Jánosnak aligha nyeri el tetszését, a sporttagozat.hu nagy valószínűséggel az, aminek látszik (és amit az Indexnek az MSZP-s tagozatvezető egyébként maga is elismer): egy félkész weblap, Vincze Géza személyes szellemi termékeivel. Elég csak megnézni a cikkek egymáshoz nagyon hasonló helyesírási és stilisztikai hibáit. Mit ér a foci, -ha magyar ?, ugye.”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. november 03. 18:30
Rágni, rágni, rágni. Lapozzunk. Ezt (is)a maszop bukta
6qwasyx
2013. november 03. 16:53
http://index.hu/belfold/2013/11/03/ujabb_furcsasagok_a_bajai_videobotranyban/
6qwasyx
2013. november 03. 16:51
Lapunkat különböző források arról tájékoztatták, hogy a hazugságvizsgálat a szocialista politikus állításait erősítette, vagyis az annak ellentmondó Kőrös-vallomásban foglaltak megalapozottságát gyengítette, de ezt az információt hivatalos források egyelőre nem támasztják alá, mivel a rendőrség nem adott tájékoztatást az ügyben. Emlékeztetőül: a politikai botrányt okozó bajai kamuvideó kapcsán a felvétel készítésében szerepet vállaló Kőrös Gusztáv – aki a videóbotrány kirobbanása utáni napon lépett ki a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióból – a rendőrségi tanúvallomásában, majd az ATV-nek adott interjújában is azt állította: a videót az MSZP sporttagozatának alelnöke, Király György rendelte meg tőle, hogy azt egyfajta „oktatófilmként” használják majd, szigorúan zárt körben. Az ügyben a több fórumon is meggyanúsított Király György hazugságvizsgálatot kezdeményezett saját igazának alátámasztására. Az MSZP sporttagozatának alelnöke korábban több esetben is határozottan tagadta, hogy köze lenne a videóhoz, állítása szerint annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre. Értesüléseink szerint Király György „átment” a hazugságvizsgálaton, a poligráfos kérdésekre adott válaszai szerint nem volt köze a videó elkészítéséhez. Telefonon kerestük Királyt, aki értesüléseinket sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. Azt elismerte, hogy a poligráfos vizsgálat megtörtént, annak eredményéről és a folyamatban lévő nyomozás részleteiről viszont nem nyilatkozott. Így tett a rendőrség is: kérdéseinkre tömören csak annyit közöltek, hogy az ügyben a korábbi nyilatkozataik irányadóak.
kuzmics
2013. november 03. 14:17
A zindex most nemcsak üzleti okok miatt ellenzéki (ti. nagyobb igény van a fikázásra), hanem lelkesen, meggyőződésből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!