Időutazás a Demszky-korszakba

2015. január 22. 20:16

Hajléktalantábor lett a trendi aluljáró a Ferencieken. Tarlós István rendrakást ígért hajléktalan-ügyben, de a főváros legfrekventáltabb aluljárójában legalább egy hónapja afrikai viszonyok vannak.

2015. január 22. 20:16
Zsuppán András

„Tarlós Istvánt a civil ellenzék emblematikus figurái, többek közt A Város Mindenkié csoport azzal támadják, hogy szívtelenül vegzálja, üldözi a hajléktalanokat. A főpolgármester azt állítja, csak humánus módon rendet rak a kiemelt közterületeken, ahogy a városlakók csendes többsége elvárja.

Egyik állítás sem igaz: a hajléktalanokat a jelek szerint nem üldözik, Tarlós pedig nem csinál rendet. A Ferenciek terén minden pont olyan, mint a Demszky érában.  Az aluljáróban legalább egy hónapja a képeken látható állapotok uralkodnak, a fényképek most vasárnap (tegnap) készültek. Hajléktalan-ügyben a városvezetés minden jogi csatát megnyert, a probléma kezeléséhez szükséges jogszabályok rendelkezésre állnak.

A közgyűlés 2013 novemberében rendeletet hozott azon közterületek kijelöléséről, ahol az életvitelszerű tartózkodás jogellenesnek minősül. Az 1. melléklet 4. pontja tartalmazza a kiemelt aluljárók listáját, amelyek közt természetesen a Ferenciek tere is szerepel. Később a Kúria egy másik rendeletszakaszt ugyan megsemmisített, ezért decemberben a közgyűlés a rendeletet újrafogalmazta, de az aluljárókra vonatkozó tilalmat a bírák is jóváhagyták.”

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gepida
2015. január 23. 07:57
Tarlós mindenképpen hibás, ha hagyja akkor, és akkor is, ha kizsuppolja őket.
Sinistra
2015. január 22. 23:30
Szep pelda a nemreg atadott budafoki allomas aluljaroja, amibe EUs szabvany szerint sok millioert uj lifteket epitettek. Nem mukodik, uszik a szarban. De a papiron rendben van.
Dzson Lenin
2015. január 22. 22:23
A Klotild paloták után Klotild néni borvörös pofikája Lesz mit mesélni Müchenben....
Vadjoe
2015. január 22. 21:45
A Blaha se sokkal jobb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!