Mit tehet az egónk értünk? – HeroiKon Nemzetközi Konferencia

2015. szeptember 29. 12:05

Nemzetközi konferenciát rendez a Hősök Tere civil kezdeményezés október 1-jén az Uránia moziban. Az egész napos rendezvény a „Mit tehet az egónk értünk?” kérdés köré szerveződik. Szó lesz a közösségeről, az együttérzés fejlesztéséről, az agresszió csökkentéséről és a közöny elleni fellépésről.

2015. szeptember 29. 12:05
Partos Bence

Az október 1-jén, csütörtökön reggel 8 órától kezdődő HeroiKon Nemzetközi Konferencián többek között szó lesz a közösségek meghatározó jelenségeiről, az együttérzés fejlesztéséről, az agresszió csökkentéséről és a közöny elleni lehetőségekről.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban olyan nemzetközileg elismert szakemberekkel találkozhatunk, mint Philip Zimbardo világhírű szociálpszichológus vagy Rony Berger, a dalai láma főtanácsadója. A konferenciát olyan – a közösségért felelősséget érző –személyeknek ajánljuk, akik tenni szeretnének közöny, a passzivitás és az előítéletesség ellen, de még nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá.  

A HeroiKon Konferencia előadói saját példájukon keresztül mutatják be, hogyan váltak a helyzetek passzív, közönyös megfigyelőjéből a közösségért felelősséget érző, aktív cselekvőkké. A konferenciára való belépés jegyvásárláshoz és regisztrációhoz kötött, amivel a résztvevők a kezdeményezés hosszútávú működését biztosítják. 

Az előadók által érintett témák talán még soha nem voltak annyira aktuálisak, mint napjainkban. Az egyre inkább kibontakozni látszó menekültválság tükrében mindennél értékesebb lehet egy ilyen konferencián szerzett tudás, élmény.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2015. szeptember 29. 12:39
"A konferenciát olyan – a közösségért felelősséget érző –személyeknek ajánljuk, akik tenni szeretnének közöny, a passzivitás és az előítéletesség ellen" És ennek a címe: Mit tehet az egónk értünk? Nos, nem értem újmagyar. Persze értem, csak nem tetszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!