Radikális muzulmán folyóiratnál dolgozott Clinton főtanácsadója

2016. augusztus 23. 10:33

Huma Abedin, Hillary Clinton kampánytanácsadója, aki akár a Fehér Ház kabinetfőnöke lehet Clinton győzelme esetén, egy évtizeden keresztül dolgozott egy radikális muszlim folyóiratnál, amely ellenezte a nők jogait és az Egyesült Államokat okolta a 2001-es New York-i terrortámadásért – írja a New York Post.

2016. augusztus 23. 10:33

Huma Abedin a jelenlegi amerikai demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton vezető kampánytanácsadójaként dolgozik. A negyvenéves nő Amerikában született, de Szaúd-Arábiában nőtt fel, ahonnan az egyetemi évekre tért vissza az Egyesült Államokba. Húszéves korától a clintoni Fehér Házban dolgozott Hillary Clinton mellett és gyakorlatilag azóta a politikusnő tanácsadója különböző pozíciókban, de a Clinton Alapítvány fizetett tanácsadójaként is működött.

A New York Post részletes cikket írt Abedin érdekes múltjáról: eszerint a nő korábban egy évtizeden keresztül dolgozott egy radikális muszlim folyóiratnak.

Clinton muszlim kritikája

Abedin 1996-ben, a clintoni Fehér Házhoz való csatlakozása körüli időkben a Journal of Muslim Minority Affairs (Muszlim kisebbségi ügyek újságja) című szaúdi folyóiratnak volt a segédszerkesztője – a lapnak saját édesanyja volt a főszerkesztője.

A lapban akkoriban olyan cikkek jelentek meg, melyek szerint a szingli és dolgozó anyukákat, valamint a gyereket nevelő meleg párokat nem szabad családokként elismerni. Arról is írtak a lapban, hogy a nők túlságosan kivágott ruhái nők elleni erőszakhoz vezetnek. Abedin édesanyja, a Muszlim Világliga akkori ENSZ-delegáltja is írt egy cikket a lapba 1996-ban, melyben azt fejtette ki, hogy Clinton egy nagyon agresszív és radikális feminista álláspontot képvisel, ami nem egyezik a muszlim felfogással, sőt, téves, mert a nők hatalommal való felruházására fókuszál. Ez pedig szerinte több a hátránya, mintsem az előnye a férfiak és a nők közötti kapcsolatokban. Abedin édesanyja szerint az, hogy az iszlámban a nőket a férfiak gondjára és védelmére bízzák, együttérzést ébreszt az emberi és a családi viszonyokban. A szerző azt is levezette, hogy a családon belüli erőszakot elkövető férfiakat is meg lehet érteni, ha megnézzük, mennyi nehézséggel és igazságtalansággal kell megküzdeniük a világban. 

A New York Post szerint Huma Abedin nem kért bocsánatot édesanyja nézetei miatt, mondván: édesanyja nemzetközi nőügyi konferenciákra járt a világ körül, és ez így van rendjén. Huma Abedin 2008-ig dolgozott a muszlim folyóiratnak, így annak a lapszámnak is a szerkesztőjeként volt feltüntetve, melyben édesanyja arról írt: a 2001 szeptemberi New York-i terrortámadások azért érték az Egyesült Államokat, mert a muszlim világban sok igazságtalanságot okozott.

Nem szól száj, nem fáj fej

Huma Abedin 2010-ben az akkor amerikai külügyminiszterként szolgáló Hillary Clintonnak beszédet szervezett a szaúd-arábiai Jeddah városának női egyetemi kollégiumába. A beszéd leirata szerint Clinton kifejtette: az amerikaiaknak el kéne felejteniük az elnyomott szaúdi nőkkel kapcsolatos „sztereotípiáikat és félreértéseket”. A burkát viselő lányok előtt kifejtette: „nem minden amerikai lány mászkál bikiniben”.

A New York Post szerint az önmaga és mások által is a női jogok bajnokának tartott Hillary Clinton a hosszúra nyúlt szaúdi látogatása idején egy szót sem szólt a szaúdi nők emberi jogait érintő helyi korlátozásokról. 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2016. november 07. 10:29
Á, nem számít. Semmi sem számít.
1120
2016. augusztus 24. 01:01
...majd ezen is túllép a beltenyészet. Ehelyett inkább majd lehozzák Trump valamelyik szerencsétlen nyilatkozatát. Ha éppen nincs, akkor a régiekből egyet felmelegítenek. Na bumm!
matykox
2016. augusztus 23. 15:48
klingonnő naccerű választás lenne a piásoknak is: http://images.politico.com/global/080414_hrc_simonsays1.jpg és még http://blog.jim.com/politics/hillarys-condition/
zolizolizoltan
2016. augusztus 23. 15:15
Haragszom Clintonra, mert a balul sikerült "arab tavaszért" elsősorban ő a felelős, hiszen külügyminiszter volt pont abban az időben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!