Greta Thunberg: Mi, autisták merünk kérdezni

2020. október 12. 08:31

Az amerikai mozik jövő héten mutatják be az I am Greta (Greta vagyok) című filmet, írja a hvg.hu. 

2020. október 12. 08:31
null

Nem lett volna világhírű, ha nem autista – mondja magáról Greta Thunberg a róla készült portréfilmben. Az amerikai mozik jövő héten mutatják be az I am Greta (Greta vagyok) című filmet, írja a Guardian, amelyről a hvg.hu számol be. 

Thunberg 2019-ben lett aktivista, amikor iskola helyett tüntetni ment a klímaváltozás elleni intézkedésekért. A diáklány mozgalma egy év alatt százmilliókat ért el, felszólalt az ENSZ-ben, elnyerte a pápa és a világ számos vezetőjének elismerését, míg Vlagyimir Putyin, Donald Trump és Jair Bolsonaro rémhírterjesztőként bélyegezte meg. A Time magazin Greta Thunberget a 2019-es év emberének választotta. A dokumentumfilm felidézi híressé vált fellépéseit: amikor az ENSZ főtitkárának arcába vágja, hogy a politikai vezetők elárulták a fiatalokat, a Vatikánban összegyűlt rajongók ünneplését, az óceánt áthajózó Greta fogadására induló flottát.

A most 17 éves klímaaktivista korábban is nyíltan beszélt autizmusáról. A filmben azt mondja, állapotának kulcsszerepe volt egész munkájában.

(hvg.hu)

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2020. október 12. 18:28
Mi nem autisták meg tájékozódunk.
Box Hill
2020. október 12. 14:47
Mi, autisták merünk kérdezni Ja. Rákositól, Gerő Ernőtől, Péter Gábortól mit kérdeztél volna? Hogy jelenlétükben miért nem tiszta a levegő?
nyugalom
2020. október 12. 13:17
Hat persze, a szülők jól keresnek, amit ennek a betegnek a szajaba adnak! Undoritó! Megint elővették. Folyamstos a penzszallitmany!
Esvány
2020. október 12. 13:08
A kis nyominál sokkal hülyébbek azok, akik őt egy percig is komolyan veszik, vagy úgy csinálnak, mintha komolyan vennék. Ez ugyanaz a ripacskodó kategória, mint amikor Kínában a kulturális forradalom idején 6-10 éves kislányok oktatták ki nyílt levélben a felnőtteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!