Breitbart: A magyar választás tétje: vissza az európai fősodorhoz vagy közelebb Pekinghez

2022. január 12. 15:59

Nagy verseny lesz a Márki-Zay vezette hatpárti koalíció és Orbánék között, írja az amerikai jobboldali lap.

2022. január 12. 15:59
null

Április 3-án új Országgyűlést választanak Magyarországon, nagy összecsapás lesz Orbán Viktor és az ellenzék között – írta a Breitbart a United Press International hírügynökség nyomán. Áder János köztársasági elnök jelentette be a szavazás időpontját és úgy fogalmazott, hogy idén „kilencedik alkalommal dönthetik el a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, hogy kit bíznak meg közös ügyeink intézésével”.

A lap kiemelte, hogy a választásokon Orbán valószínűleg egy hatpárti ellenzéki koalícióval néz majd szembe, amely Márki-Zay Pétert választotta miniszterelnök-jelöltnek. A cikk úgy fogalmazott, hogy valószínűleg nagy verseny dönti majd el, hogy Magyarország visszatér-e az európai fősodorba, vagy inkább közelebb kerül Pekinghez.

(Fotó: Hszi Csin-ping kínai elnök /fent, b/, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke /fent, j/, Angela Merkel, az Európai Unió soros elnökségét betöltő Németország kancellárja /lent, b/ és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke látható egy brüsszeli képernyőn 2020. szeptember 14-én. Erre a napra tervezték az EU és Kína csúcstalálkozóját Lipcsében, de a koronavírus-járvány miatt elnapolták, és a vezetők videokonferencián tárgyaltak egymással.MTI/EPA/Reuters pool/Yves Herman)

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. január 13. 09:29
Na, azért csak kibújt a szög a zsákból. Most képletesen vállon veregethetem magam, mert zéró nemzetközi kapcsolatok-képzéssel is ki tudtam következtetni, hogy az USA mozgása Ukrajnában és Kazahsztánban egy összefüggő, tervezett stratégia része. Cél: szétbarmolni Kína "Egy út, egy övezet" gazdaságpolitikájának eddig kiépített elemeit. Minden mindennel összefügg. Kínát nem tudja eladósítani a hitelbankokkal, Kínát nem tudja 1xűen lerohanni, mint Irakot, Afganisztánt vagy nem tudja kitörni a nyakát, ahogy tette azt a saját nemzeti valutát kívánó Líbiát. Ezért nekiment a kínai kereskedelemnek, kutyaszorítóba teszi Putyint (Ukrajna, Kazahsztán), ezzel destabilizálja a szárazföldi kereskedelem útvonalát, minket magyarokat fagyasztva tart, mert mi lennék a Píreuszi kikötőből a dél-északi összekötő vasútvonala a kínai árunak, a kínai bank és egyetem keleti lába. Ez mind gazdagítaná Kelet-Európát. És mi Kelet-Európa? ÚT HEARTLAND-HOZ!!!!! Nem gondoltam volna, hogy H. Mackinder 1904-es elmélete ilyen hamar képbe jön: " A földrajz a történelem kulcsa". Milyen igaza van és volt! Ha nem egészen úgy, de alapjaiban igaz.
Ente
2022. január 12. 22:59
USA mélyállam a háttérben rég megegyezett Kínában, tipikus komcsi divat, másra kenni amit maguk csinálnak titokban.
Salitis
2022. január 12. 21:44
Úgy tűnik, már csak soros csahosai hisznek makizaj győzelmében, már csak ők kampányolnak. Itthon már feladták, akik nyelvileg értették makizaj elmúlt 2 hónapos ámokfutását. És a piac is megnyugodott. makizaj "sikerei" 370 Ft-ig repítették az euro-t, de ahogy elfogyott a pezsgő, kijózanodtak, és ma már 352-nél járt. Már nem félnek tőle, hogy ez az elmerokkant kókler belekavar a bizniszbe. Ennél értelmesebbnek vélik a magyar választópolgárokat.
Rocktoberi
2022. január 12. 20:29
Akárhogy töröm a fejem de elképzelhetetlennek tartom, hogy bármi miatt közelebb kerülünk Kínához... Be is baszna ha elmozdulnának a kontinensek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!