Breitbart: Orbán Viktor Moszkva legfőbb uniós szövetségesévé tette Magyarországot

2022. február 01. 10:22

A lap szerint ennek egyik jele volt, hogy Magyarország a blokk országai közül elsőként engedélyezte a Szputnyik V vakcinát.

2022. február 01. 10:22
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden fogadja hivatalos látogatáson a magyar miniszterelnököt, aki az EU-hoz és a NATO-hoz képest visszafogottabb álláspontot képvisel az ukrajnai krízis ügyében – írta a Breitbart az AFP cikkére alapozva.

Orbán korábban úgy nyilatkozott, hogy a találkozón szóba fog kerülni a Magyarország által megvásárolt orosz gáz mennyiségének növelése, míg a Kreml tájékoztatási szerint kereskedelmi ügyek mellett az európai biztonságra vonatkozó kérdésekről is tárgyalnak majd. A magyar kormányfő múlt héten egy spanyolországi konferencián azt mondta: 

az ukrán helyzet rendezése kiemelten fontos Kelet-Európának, és ő a békés megoldás híve.

Orbán továbbra is népszerű Magyarországon

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy Budapest tárgyal Washingtonnal néhány amerikai katonai egység áthelyezéséről, de hangsúlyozta, hogy Magyarország nem akar újabb hidegháborút. A cikk szerint

Orbán Viktor továbbra is népszerű hazájában, annak ellenére, hogy politikai ellenfelei korrupcióval és autoriter rendszer kiépítésével vádolják.

A politikai karrierjét még a szovjet-ellenes politikai mozgalomban kezdő Orbán vezetése alatt Budapest Moszkva egyik legfőbb uniós szövetségese lett. s vádak ellenére. Ennek egyik jele volt, hogy Magyarország a blokk országai közül elsőként engedélyezte a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát.

Nyitókép: Mandiner archív

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2022. február 01. 19:25
csumazsidó, neokon héja oldal
cornelius#
2022. február 01. 16:36
Ma az amerikai balodal közelebb áll a Szovjet Marxista ideológiához mint a mai Oroszország. Cserélődtek a szerepek, de sokan még a régi beidegződést szerint gondolkoznak.
mokány
2022. február 01. 15:13
Macron is megy Putyi hoz , vaze .
fabulon a bőre őre
2022. február 01. 13:47
Egyszerű. Ha visítanak, jól csináltuk. Ha csöndben vannak, elrontottuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!