Newsweek: Előrehaladott stádiumban lévő rák miatt kezelték áprilisban Putyint

2022. június 02. 20:23

Korábban az orosz külügyi miniszter is azt mondta, épeszű ember nem gondolhatja, hogy Putyin beteg.

2022. június 02. 20:23
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt több alkalommal, az orosz elnök egészségi állapota régóta pletykák és találgatások forrása. A Newsweek most hírszerzési források alapján közölt átfogó cikket Vlagyimir Putyin egészségi és Kreml-beli helyzetéről is.

A lap három amerikai hírszerzési tisztviselőre hivatkozva közölt információkat az orosz elnök egészségi állapotáról, továbbá arra is kitértek a csütörtöki cikkükben, hogy

Putyin ellen márciusban merényletet kíséreltek meg.

A magas rangú tisztviselők elmondták, hogy információik egy titkos jelentésből származnak. Majd hozzátették: „tartani kell Putyin paranoiájától, a hatalomhoz való ragaszkodásától, ami kiszámíthatatlanná teszi és rontja Ukrajna helyzetét”.

A Kremlben is egyre többen számolnak azzal, hogy véget ér Putyin hatalma

A Newsweek írásából az is kiderül, hogy a Kremelben is egyre többen számítanak arra, hogy az elnök hatalma véget érhet. „Putyin még mindig erős, de korántsem bír abszolút haralommal” – mondta a lap egyik informátora.

A tisztviselők ugyanakkor arra is figyelmeztettek, hogy az orosz vezető elszigeteltsége megnehezíti az amerikai hírszerzés számára Putyin státuszának és helyzetének pontos felmérését. „Megtanultuk – vagy nem – ezt a leckét Oszama bin Laden és Szaddám Huszein esetében is” – mondja a hírszerzés igazgatói hivatalának vezetője, aki emailen keresztül tartotta a kapcsolatot a hírportállal.

Lavrov: Épeszű ember nem gondolhatja, hogy Putyin beteg

A Newsweek hosszú írásában felidézte Szergej Lavrov egy nem is olyan régi nyilatkozatát, amelyet a TF1 francia tévének adott. Ebben az orosz külügyminiszter elvetette a a Putyin betegségről szóló felvetéseket. Lavrov a francia csatornának határozottan kijelentette: nem hiszi, hogy épeszű emberek valamilyen betegség vagy baj jelét látnák az orosz elnökön. 

Nyitóképen Vlagyimir Putyin, orosz elnök. Fotó: MIKHAIL METZEL / POOL / SPUTNIK VIA AFP

 

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szárma
2022. június 03. 18:16
Biden-t mivel kellene kezelni ?
KBA98
2022. június 03. 16:37
aki másnak vermet ás maga esik bele! Aki rákos az nem így néz ki, bár a kép származhat bárhonnan. Igaz hírek és valódi újságírás már nincs!
Krupp Skya
2022. június 03. 11:20
A Kremlben is egyre többen számolnak azzal, hogy véget ér Putyin hatalma A Krem takarítónő és a Krem portás, de ez még nem biztos krem.
kishal
2022. június 03. 11:00
Ez a Putyin tényleg egy Raszputyin...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!