Továbbra is szabadlábon van a Böjte-otthonok pedofíliával vádolt exnevelője

2022. július 07. 20:26

Az ügyészségnek nem tetszik, hogy csak harminc évet kapott a vádlott.

2022. július 07. 20:26
null

Az Azonnali.hu azt írja: a csíkszeredai ügyészség fellebbezést nyújtott be, miután múlt héten a bíróság alapfokon harminc év szabadságvesztésre ítélte a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik nevelőjét, aki közel tíz éven keresztül követhetett el nemi erőszaktól kezdve szexuális abúzuson át számos bántalmazást több rábízott kisgyerekkel szemben. 

K. Sz. elítélt szabadlábon védekezhetett

Az ügyészség bár a lap megkeresésére még nem reagált, a Transtelexnek Dragoș Chiriac főügyész azt közölte, hogy nem áll módjában részletekkel szolgálni a fellebbezés okaival kapcsolatban. Az Átlátszó Erdély továbbá azt írja, hogy az ügyészség még nem írta meg a fellebbezéshez az indoklást.Ugyanakkor K. Sz. elítélt szabadlábon van,

az ellene zajló eljárás során mindvégig szabadlábon védekezhetett. 

Arra a kérdésre nem válaszolt az ügyészség, hogy K. Sz. az egész fellebbviteli szakaszban szabadlábon maradhat-e.

A csíkszeredai bíróság a jelenleg 35 éves K. SZ.-re 24 bűncselekmény miatt együttesen 87 év és hat hónap börtönbüntetést szabott ki, 12 vádpontban pedig megállapította a bűncselekmény elévülését. A bíróság halmazati büntetésként 30 éves szabadságvesztésre és 790 ezer lej kártérítés megfizetésére ítélte a volt nevelőt.

Nyitókép: Szent Katalin Gyermekotthon Kászonimpér/Facebook

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. május 14. 11:14
Böjte Csaba állítólag a nevelőintézetben a lányokat molesztálta, amikor a titkos szeretője (egyik női munkatársa) nem látta. Ezért sem avatkozott be a katolikus intézetnél a rájuk bízott kisfiúkat 10 éven át molesztáló "nevelő", K. Szabolcs ügyébe, hogy az ő saját gonoszságai ne derüljenek ki.
Sámson
2023. május 14. 11:07
A Böjte szerzetes által üzemeltetett nevelőintézetekben áldatlan állapotok uralkodtak. Gyermekek megrontása, éheztetése, romlott hússal etetése. Kicsit olyanok ezek a katolikus árvaházak, mint anno Kalkuttai Szent Teréz mama kórházai: tömegek alszanak a földön, higénia semmi, még fájdalomcsillapítót sem adtak a kínlódó betegeknek, a bigott Teréz mama ilyenkor azt mondta, hogy "Krisztus Urunk is szenvedett". A betegek egyszerű betegségekbe halnak bele higénia és gyógyszerek híján, ilyen Teri megjelent a haldoklónál egy pappal, aki keresztet vetett a haldoklóra. Ez volt a kórházi ápolás, a szakszerű "gondoskodás". Pedig a pénz és a támogatások milliárdjai ömlöttek a katolikus alapítványhoz. Ezeknek a támogatásoknak kevesebb, mint 3%-a jutott el a betegekhez. Ilyenek a katolikus szeretetotthonok sok helyen. Böjte szerzetes tudott a 10 éven át tartó, árva gyermekek ellen folyamatosan elkövetett szexuális bűncselekményekről, mégsem intézkedett.
norbert1970
2022. július 13. 01:12
Csaba testvér a legjobb magyar ember. Soha nem tudnék ennyire csak más ember életével foglalkozni.Ő a velünk élő Szt.Ferenc .Nem értem hogy miért kezdik ki ebben az ügyben, ahol ő a törvény útján járt.
bölcsbagoly
2022. július 08. 13:30
Mellesleg a bíróság egy hatalmas összeget is követel a vádlottól, amit valszeg az "áldozatok" kárpótlására szánnának! S lám az "áldozatoknak" elég volt kissé megerőltetni a fantáziájukat, összebeszélni és meggyőzni az érzékenyitett pszichomókusokat és ügyészeket, bírákat s máris tekintélyes összegekhez juthatnak! Bizonyitás nélkül is! Ahogy a "lúgos orvos áldozata" is a 20 millióhoz, amit meg is kapott! úgyszintén állításokra, bizonyitás nélkül! Budaházy tizenvalamennyi éve is mennyire passzol Rafaelék büntetésére Cozma meggyilásáért, nemde? stb, stb..... Eközben olyanok akik betonba ágyazták, vagy ledarálták és a mezőn szétszórták az áldozatokat nem lettek elítélve bizonyiték hiányában, vagy aki fejjel lefele nyomta be egy vizes aknába az által megvert és ájult lányt, manapság szabadul egy enyhe büntetés után! Stb, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!