Ötven évre kitiltanák az összes oroszt Ukrajnából

2022. augusztus 08. 18:31

Egyetlen egy esetben kaphatnának az oroszok engedélyt: ha az ukránok oldalán harcolnak.

2022. augusztus 08. 18:31
null

Ötven évre kitiltanák az orosz állampolgárokat Ukrajnából, legalábbis egy petíció ezt javasolja. Az Elnöki Hivatal honlapjára töltötték fel a petíciót május 23-án, amelyről most a Kárpáti Igaz Szó számolt be.

A beadvány augusztus 8-áig megszerezte a szükséges 25.000 aláírást (pontosan 25.385 ember írta alá 8-áig),

így Zelenszkijnek foglalkoznia kell a kérdéssel.

A beadvány beterjesztője, Andrij Kuzmin szerint kivételt csupán azok képezhetnének, akik jelenleg Ukrajna oldalán harcolnak az oroszok ellen. „Sajnos az elmúlt nyolc év alatt a hatalom nem tudta megvédeni Ukrajnát a szabotőröktől, ügynököktől, akik ez idő alatt az Oroszországgal érvényben lévő vízummentesség révén érkeztek Ukrajnába. Több ezer élettel fizettünk ezért. Minden ukrán biztonsága érdekében most és a jövőben is azt javasoljuk, hogy a következő ötven évre tiltsák be az Ukrajnába való beutazást minden orosz állampolgár számára, és ne adjanak ki úti okmányt oroszoknak, kivéve azokat, akik Ukrajna oldalán harcoltak az orosz–ukrán háborúban” – írta Kuzmin a magyarázatában.

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gsss
2022. augusztus 10. 19:00
Valaki takarítsa már el ezt az ukrán naci bandát. És az őket támogató amcsi meg német hülyéket. céljuk teljesen tönkretenni Európát, és amcsi vagy holland gyarmattá tenni. Elvégre eddig is kirabolták a világot most is azt teszik. Meg egy kérdés, valaki számolta hány millió civilt bombáztak az amcsik Vietnámban, Koreában, Afganisztánban, Irakban, Szíriában stb. Mindezt a demokrácia export nevében? Hány amerikait tiltottunk ki ezért az EU-ból? Ja egyet sem, Hány tömeggyilkos amerikai vezetőt vittek bíróságra? Tiltsuk ki ezeket meg foglaljuk le bankszámlájukat és vagyonukat, és adjuk azt oda akiket szarrá bombáztak meg kifosztottak. Mert most ők ezt teszik a másik oldallal, de a nyugat bűne ezerszer nagyobb mint a keleté.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 09. 15:45
Navalnyij Kijev melletti birtokával mi lesz? Egyátalán az orosz magántulajdonnal mi lesz? Egyátalán, ha hoznának egy ilyen szabályt, akkor az átmenne a tagjelölti státusz jogi szűrőjén? Mert, hogy itt a kollektív bűnösség elvét kifejezetten alkalmazni szándékonak.
Dezsőke
2022. augusztus 09. 10:09
békét
oskar
2022. augusztus 09. 08:47
Orosztalanítani akarja a világot? Volt már ilyen a történelemben amikor egy népet akartak eltüntetni. Sok milió áldozatot hozott de nem sikerült. Sőt jobban egybe hozta az üldözötteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!