Gábor György: „Szegény Sátánban nem fért el annyi bűn, amennyi Orbánban és udvartartásában”

2023. január 22. 18:39

A baloldali megmondóember-vallásfilozófus pár napja törölte a profilját a Facebook-ról – búcsúzzunk tőle néhány „elbűvölő” idézettel!

2023. január 22. 18:39
null

Mint a Klubrádióban elmondta, az utolsó csepp a pohárban számára az volt, hogy „a Facebook legsötétebb bugyraiban ocsmány rágalmakat hordanak róla össze olyan emberek, akik nem szeretik azt, hogyha valaki náluk többet teljesített.” A beszélgetésben azt is jelezte, nem marad fórum nélkül,

már megállapodott a Népszavával,

ezentúl ott fogja megjelentetni az írásait, és nem tartja kizártnak, hogy egyszer még visszatér a Facebook-ra is. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy még Perintfalvi Ritának sem sikerül a lelkére beszélnie.

A radikális lépés mögött többen is Hont Andrást sejtik, sőt, egyes lapok konkrétan azt állítják, hogy a vallásfilozófust a publicista sk „üldözte el” a Facebook-ról. – Mindenesetre a Mandiner rendszeresen szemlézte a baloldali megmondóember közösségi médiában publikált bejegyzéseit – emlékeztetőül álljon itt kilenc markáns idézet a vallásfilozófustól!

 

Orbán Viktorról: „Orbán tehát a maga megszokott politikai hablatyával már a Jóistent is át kívánja verni. Ez még a Sátánnak sem jött össze, igaz, a szegény Sátánban nem fért el annyi bűn, amennyi Orbánban és udvartartásában.” (2022., február)

Iványi Gáborról: „Azok, akik Iványi Gáborra nemet mondanak, azoknak valójában nincs is szükségük egy jobb, tisztességesebb és emberibb országra.” (2022., február)

Orbán Viktorról, miután kifogyott a benzin abból a motorcsónakból, amellyel az Adrián hajókázott: „Orbán, mindenre felkészült gondos miniszterelnök, egyszerűen csak ki akarta próbálni, milyen az, amikor az autójában vagy a motorcsónakjában, mindegy is, csak az ő segge alól elfogy a benzin.” (2022., augusztus)

A magzati szívhang kötelező meghallgatásáról: „A magzati szívhang kötelező meghallgatásának analógiájára azt javaslom, hogy mostantól Orbán Viktor minden beszéde előtt a hallgatóságnak, beleértve magát a szónokot, Orbán Viktort is, legyen kötelező meghallgatnia egy összeállítást Orbán korábbi beszédeiből.” (2022., szeptember)

Pankotai Lili trágár beszédéről: „Pankotai Lili trágár kifejezéseket használt, úgy bizony! Éppen úgy, ahogy például Arisztophanész a Lüszisztraté című komédiájában is trágárkodott, faszokat és baszást emlegetve. (Arany János fordítása még szemérmesen visszafogott volt, Karsai György és Térey János fordítása viszont annál pontosabb.) Márpedig hogyne trágárkodott volna Arisztophanész, amikor a létező legborzalmasabb dolog, a gyilkos háború keretezte a történetet. A háború élménye mi mást váltana ki minden józan emberből, mint a dühöt, a szitkozódást, a trágárságot. Miként kellene ott szólni, ahol a háborúé a főszerep, ahol emberek módszeresen kaszabolják egymást, ahol arat a halál, s ahol a nők sosem tudhatják, hogy ha a harcoló férfiak elmennek gyilokra, vajon mennyi fog közülük hazatérni?” (2022., október)  

A benzinárstop megszüntetéséről: „Nyugi, nincs semmi baj! A benzinárstop megszüntetésére kizárólag azért került sor, hogy eltereljék a figyelmet a benzinhiányról. A benzinhiánnyal pedig elterelik a figyelmet a benzinárstop megszüntetéséről.” (2022., december)

A MOL-irodaház avatásáról: „Olvasom, hogy az egész fővárosra a maga kifejezhetetlenül ocsmány agresszivitásával ráterpeszkedő MOL tornyot a római katolikus, a református és az evangélikus egyház, valamint a zsidó felekezet egy-egy képviselője »megáldotta«: a hírek szerint még a zsidó is megáldotta, ami, lássuk be, felettébb jelentős szinkretista teljesítmény! Szóval e négy egyház képviselője (miért csak e négy egyházé, miért nem az összes bevett egyházé?) Istennek szentelt önfeledt boldogsággal avatta föl azt a bábeli tornyot, amely gyomorforgató erőszakosságával, a tradicionálissá vált, hamisítatlan fideszes ízléstelenséggel és az Orbán-féle baráti kör hányingert keltő, a végtelenségig ismétlődő korrupciókban újra és újra egymásra találó uram-bátyámos bűnszövetkezeti viszonyrendszerével felkiáltójele a »nekünk mindent szabad« pofátlan és cinikus romlottságnak, a mindenre és mindenki másra tekintettel nem lévő kíméletlen önzésnek és erőszakosságnak, a feudális hatalmi gőgnek, a mucsai nagyravágyásnak és a parvenü ízléstelenségnek, amelyek együttesen képződnek meg a nagyjából ötven évvel ezelőtt már sokszorosan lejáratódott, velejéig anakronisztikus architektúrában, egy rettentő üveg-beton felhőkarcoló Budapest majd’ minden helyéről förtelmesen romboló látványt nyújtó, térben és időben egyaránt eltévedt, nagyravágyó és magamutogató pokoli monstrumában.” (2022., december)

Arról, hogy Orbán Viktor szerint a testnevelés és a hitoktatás a közoktatás legfontosabb ügye: „Mussolini olasz fasiszta rendszere ugyanezen a fundamentalista alapon állt: kiemelten fontos jelentőséget tulajdonítottak a vallási nevelésnek és a sportnak, az iskolai testnevelésnek, amelynek fő szempontja messze nem az egészség megőrzése volt, sokkal inkább az »olasz faj« katonai igényeinek és harci felkészítésének ideája. A fasiszta vízió minden állampolgárban katonát látott, minden fiatalban a jövő harcosát, akit gyermekkortól kezdve kell felkészíteni a külső és belső ellenséggel szemben.” (2022., december)

Arról, hogy Hahn Endre első fokon pert nyert Kálomista Gábor ellen: „Rettenetesen sajnálom, hogy Petőfi Sándor jövőre már nem lesz képes pert zúdítani Rákay Philipre (…). Utóirat: Ha a Mandiner, hasonlóan az eddigiekhez, engedélyem nélkül ezt az írásomat is közli, üzenem a szerkesztőségnek és a kommentelő hadnak, hogy remekül tudják, zsidó vagyok, úgyhogy próbálják összeszedni magukat, s valami mást is odaröffenteni azon kívül, hogy zsidó, zsidó, zsidó, zsidó, meg hogy Izrael, Izrael, Izrael, Izrael.” (2022., december)

 

(Nyitókép: Gábor György – időközben megszűnt – Facebook-oldala)

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. január 23. 13:43
Szegény Sátánban nem fért el annyi bűn, amennyi Orbánban és udvartartásában ---------------------- A sátánon sajnálkozni a sátánizmus biztos jele.
balbako_
2023. január 23. 11:20
Amelyik zsidó hülye, az nagyon hülye. Ez már Dánieli hülyeségfokozat.
1000Mester
2023. január 23. 11:09
Miért kell ezt a frusztrált, álrettegő, szarházi zsidót ennyit reklámozni? Nem elég a boldogsághoz, hogy eltűnt a süllyesztőben? Reméljük ott is marad!
Lmcwelt
2023. január 23. 10:47
Szegély beteg marha! Csókold meg Printerfalvi seggét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!