Penészes gyümölcsök, szennyes ládák: Romániában 38 Lidl-üzletet záratott be a fogyasztóvédelem

2023. február 18. 22:01

A fogyasztóvédelem országos elnöke alaposan odaszólt a német cégnek.

2023. február 18. 22:01
null

A Krónika Online arról ír, hogy 307 ellenőrzés nyomán 481 bírságot róttak ki 7,3 millió lej értékben, 133 esetben figyelmeztettek, és kivontak a forgalomból összesen 125 ezer lej értékű árut Romániában. A fogyasztóvédők ugyanakkor elrendelték 38 Lidl áruház tevékenységének felfüggesztését a hiányosságok kijavításáig.

Ezek Bukarestben, valamint Arad, Brassó, Fehér, Maros, Bihar, Szatmár, Szilágy, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Hunyad, Neamţ, Iaşi, Konstanca, Olt, Dolj, Prahova és Ilfov megyében találhatók. Az egyik bákói üzletet hat hónapra bezáratták.

vagy ott is előfordul-e, hogy a polcon feltüntetett árak nem egyeznek a pénztárnál megjelenőkkel. Vajon a hatósági ellenőrzés és a szankciók után is ugyanolyan felületesen és érdektelenül kezelik majd a dolgokat?” – idézték a közleményben a fogyasztóvédelem országos elnökét, Horia Constantinescut.

A portál szerint az ellenőrzött üzleteknél a hibák közül a lejárt szavatosság volt a legjellemzőbb. További rendellenességek:

a csomagolatlan pékárut poros, szennyeződésekkel teli ládákban tárolták;

a fagyasztóvitrinek és -ládák sérültek, porosak, rozsdásak voltak, nem fertőtlenítették őket; címke nélküli, sérült csomagolású termékeket forgalmaztak.

Fotó: MTI/Branstetter Sándor

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. február 19. 22:24
Na ugye..
Autofocus
2023. február 19. 18:15
Hát a "Lidl frissességfelelősei" a reklámból szabadságon voltak mind?
nempolitizálok
2023. február 19. 15:58
Élelmiszert soha nem vásárolok Lidl-ben, csak barkács dolgokat.
lurker
2023. február 19. 14:25
Emlékszem amikor az Auchanban pár éve berohadt az összes ananász, és olyan muslica invázió volt, hogy fekete ködként lengte be a csarnokot. ránézésre pár napja úgy volt. amúgy senkit nem zavart. Asszem még akció sem volt rajta. A magyar hatóságok lehet, hogy tényleg nem veszik komolyan a munkájukat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!