Pár napon belül két durva baleset is történt Budapesten, mindkétszer a biciklis volt a hibás (VIDEÓ)

2023. április 25. 20:26

Egyikük a piroson ment át, másikuk gyalogost gázolt a Blahán.

2023. április 25. 20:26
null

Két durva baleset is történt a napokban Budapesten, ezeket egyetlen videóban tette közzé a Budapesti Autósok Facebook-oldala.

Az első eset a VII. kerületben, a Rottenbiller utcában, a második a Blaha Lujza tér környékén történt. 

A menetrögzítő kamerával felszerelt autó a Rákóczi úton áll a pirosnál, amely épp akkor vált zöldre. A kerékpárosok a piros jelzés ellenére hajtottak át keresztbe a Nagykörúton, egyikük szó szerint a tömegbe hajtott, ahol el is ütött egy embert.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TedBaron
2023. április 28. 20:08
55 éve élek Pesten. Ez idő alatt 0 db autó ütött el. Az elmúlt 5 évben 3 terminátor (élő szövet drótvázon) csapott el, mert ugye nekik lehet egyirányúban szembe, meg a járdán, valamint a zebrán is gyaloggal együtt.
DFK
2023. április 26. 14:15
A kerékpárosoknak is legyen: kresz vizsga, rendszám, kötelező felelőségbiztosítás.
2023. április 26. 08:55
Mondhat bárki bármit, a biciklis forgalomra a legjobb megoldást a Fletó apja alkalmazta: ellopta a biciklit!
Droli
2023. április 26. 07:32
Ezek a videók amúgy annyira jellemzőek a hazai közlekedési kultúrára, "nem érdekel semmilyen szabály, én megyek, mert én vagyok a isten, aztán meg majd lesz valami". Tele van a net hasonló autós videókkal is, persze ez nem menti fel a hasonló biciklis szabálysértéseket. Volt egy tanulmány, hogy Magyarországon az évi kb. 13 ezer személyi sérüléssel járó közlekedési baleset 6-700 milliárd forintos költséget okoz a nemzetgazdaságnak. Ez sokkal több, mint amit tavaly a benzin jövedéki adójából és súlyadóból beszedtek! (És mindezt úgy, hogy ennél jóval több baleset van, de a mai autók biztonsági tartozékainak köszönhetően jóval kevesebb a személyi sérülés.) Óriási pénz, nem kellene ezzel foglalkozni? A jelenlegi pár tízezres bírságok (nevetséges büntetések vannak...) valamint a közúti ellenőrzés hiánya biztatja a szabálysértésre a közlekedőket, mivel szinte semmi következménye nincs. A fenti videóban szereplő "urak" miatt meg én szégyellem magam - kerékpárosként. Ha lenne olyan szabály, hogy ilyen esetben mondjuk félmillás pénzbüntetés jár, biztos nem csinálnák. De nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!