Jelentkezett Böjte Csaba: „Remélem, hogy az alaptalan vádaskodók, rémhírterjesztők is elnyerik a jutalmukat!”

2023. május 19. 09:14

„Mi mindannyian a bűnelkövető kollégánknak nem cinkosai, hanem áldozatai vagyunk” – írja a ferences szerzetes a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Facebook-oldalán.

2023. május 19. 09:14
null

Böjte Csaba bejegyzését azzal indította, álmában se gondolta, hogy valaha ilyen vihar fogja érni az alapítványt. Az ügy előzménye, hogy jogerősen, gyermekek szexuális bántalmazásáért 28 év letöltendőt kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány volt nevelője. Ezzel kapcsolatban a szervezet vezetője megjegyezte: „az ítélet megvolt, a törvényszék a magányos bűnelkövetőt elítélte, mi végig együttműködtünk a hatósággal, amely se engem, se egyetlen munkatársunkat nem vádolt meg! Tudtommal a szegény gyerekek se vádoltak Szabolcson kívül senki mást! Nekünk sem az ítélkezés, hanem az imádság a dolgunk!”

Úgy folytatta, hogy a román ügyészségnek és bíróságnak köszönet jár, mert a munkájukat profin elvégezték, „a beteg részt kivették, mint egy daganatot”, de nem roncsolták az egészséges szöveteket, a gyerekeknek otthont adó intézményt.

Sajnos, a politikával átitatott sajtónak ez nem volt elég”

– jegyezte meg Böjte Csaba, aki szerint „ők nincsenek tudatában, hogy mi mindannyian a bűnelkövető kollégánknak nem cinkosai, hanem áldozatai vagyunk! Ez az ember a mi gyerekeinket bántotta és ezáltal minket is bántott, akik az erdélyi magyar gyermekvédelemnek a munkáját felvállaltuk!”

Remélem, hogy az alaptalan vádaskodók, rémhírterjesztők is elnyerik a jutalmukat!”

– szögezte le a szerzetes, aki szerint nincs ok a pánikra, aki meg van győződve, hogy a házakban becsületes munka folyt és folyik. 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. május 24. 09:08
Én bevallom azt nem értem, Csaba testvér hogyan tekinti magát áldozatnak? Az ő szájába is belepisilt a mosdóban K. Szabolcs katolikus líceumi végzettségű nevelő? Mert a vádlott, most már elítélt, a vádirat szerint a gyermekekkel ezt tette. Nem egyszer, nem kétszer, hanem tíz esztendőn keresztül. Vajon Csaba testvér is hasonló bűncselekmények áldozata volt 10 éven át, mint intézményvezető? Aligha. Inkább arról van szó, hogy kitört a botrány, pedofil nevelők buknak le nagy nyilvánosság előtt a katolikus árvaházban, ráadásul Csaba szerzetes mocskos dolgai, bántalmazó szexuális kapcsolatának undorító részletei is napvilágra kerülnek, és ez neki nem jó. Nagyon nem. Ezért áldozat. De nem kellett volna megszűrni a nevelőket, hogy pedofilok ne kerülhessenek oda? Vagy ha már véletlenül bekerült jó pár, nem kellett volna az első gyanújára a gyermekbántalmazásnak értedíteni a román rendőrséget? Nyomozásnak ők, ez a dolguk. De tudjuk, nem ez történt, hanem Csaba testvér kezdett nyomozót játszani: Nem életszerű, nem hiszem el!-mondta a szerzetes, és lesöpörte az ügyet. Amelyet ha elintézett volna időben, nem robban ekkorát. És a többi katolikus pedofil nevelő is (mert sajnos több van) figyelmeztetést kapott volna. Akkor jó, vagy legalábbis jobb vezető lett volna. Okosabb, előrelátóbb. De ez feltételes mód, mert Böjte szerzetes úgy döntött, ahogy. Buta és rövidlátó. Még most sem képes felfogni a dolgokat. Vagy ha felfogta, akkor terel, hazudik, nyomja az elterelő propagandáját. A szexuális kapcsolatát illetően: ha nem bírja a cölibátust (ami egy képzavar, ugyanis a cölibátus Isten ajándéka az egyedül maradásra), akkor miért nem lépett ki a szerzetesrendből, és miért nem házasodott meg, mint egy becsületes ember? Házasként is vezethette volna a gyermek otthont. Miért megy bele nőket megalázó, bántalmazó kapcsolatba? Ennyire telik a képességeiből? Kis szép ruha a turkálóból a titkos szeretőnek, hogy örüljön kicsit, majd ha már unja, akkor jön a szerzetest idézve a "Takarodj innen!"? Nem lett volna ennél sokkal becsületesebb, és Istennek is jobban tetsző út a szerzetesrendből kilépés és a megnősülés? Isten előtt, és emberek előtt is egyenesen felvállalva a kapcsolatát?
Sámson
2023. május 23. 22:30
A baj nem csak az, hogy az ügyészek szerint a gyulafehérvári római katolikus teológiai líceumban végzett vádlott, K. Szabolcs két gyermeket megerőszakolt, tizenegyet szexuálisan bántalmazott, tízet megrontott, tizenhármat fizikailag bántalmazott, egynek pedig veszélyeztette a testi épségét abban az időszakban, amikor a Szent Ferenc Alapítvány alkalmazottja volt. Hanem az is probléma, hogy a katolikus "szeretetotthonban" a gyermekek a katolikus nevelőtől ezt a gonosz viselkedést eltanulták, és tovább folytatják: https://atlatszo.ro/eroviszonyok/csaladon-beluli-eroszak/verte-szexualisan-visszaelt-rabizott-gyerekekkel-ferfi-bojte-csaba-alapitvanyanal-strong/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202305&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202305 " Két évvel azután, hogy K. Sz. távozott a kászonimpéri Szent Katalin gyermekotthonból. A vádirat szerint az egyik fiú szólt egy ott önkénteskedő magyarországi nevelőnek, hogy egy másik fiú molesztál egy harmadikat, akik aztán elmondták, hogy ezeket a dolgokat K. nevelőtől tanulták. " Miket tanultak a római katolikus teológiai líceumban végzett K. Szabolcs nevelőtől a gyermekek? "Az öccse akkor annyit tudott elmondani neki, hogy a nevelő a mosdóban egyszer a szájába vizelt." "Ekkor mondta el, hogy még óvodás volt, amikor egyszer a mosdóban K. nevelő a szájába tette a nemi szervét. Halkan, őszintén, erős szégyenérzettel válaszolt a kérdésekre, jegyzi meg a februári szociálpszichológiai jelentés. Elmondta, nem szeretne visszaemlékezni és beszélni a történtekről, mert az számára fájdalmas."
Lajoss
2023. május 22. 08:21
Csaba testvéren is erősen érződik az idő múlása..
Dezsőke
2023. május 21. 12:05
alaptalan vádaskodók, rémhírterjesztők stb. micsoda szavak - lassan ebben az emberben is csalódnunk kell,- mintha nem venné elég komolyan a dolgokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!