Német multikkal találkozik Schmitt

2011. március 17. 14:25

Húsz német nagyvállalat vezetőivel találkozik csütörtökön Schmitt Pál köztársasági elnök. Később Norbert Lammerttel, a Bundestag elnökével is egyeztet majd.

2011. március 17. 14:25

A kecskeméti Mercedes-beruházást elhatározó Daimler cég által kezdeményezett eszmecserén vesz részt csütörtökön Berlinben Schmitt Pál köztársasági elnök. A találkozón mintegy 20 német nagyvállalat vezetői, többek közt a Daimler, az Audi, a Siemens, a Bosch, a Deutsche Telekom, az RWE és az E.ON képviselői vesznek részt.

Az államfő elmondta, a bizalom további erősítése mellett meg akarja köszönni a német cégeknek, hogy csaknem 800 millió eurót ruháznak be Magyarországon és azt, hogy bővítették gazdasági jelenlétüket.
  
Schmitt csütörtökön találkozik Norbert Lammerttel, a Bundestag elnökével is, majd a magyar EU-elnökségről és a kétoldalú kapcsolatokról tart előadást a Konrad Adenauer Alapítványban. A tervek szerint az államfő ellátogat a Humboldt Egyetemre is, melyen felkeresi a hungarológiai kutatásokkal, magyar irodalommal és kultúrával foglalkozó tanszéket.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Von Siebenbuergen
2011. március 18. 11:02
Ilyen germán befektetőkkel már van rutinja, megoldja : ) Egy kicsike mozgás mindenkinek kell! : )
honphibu
2011. március 17. 16:01
Támogassuk a magyar vállalkozókat! Azt bazmeg! Mivel ez még nincs fent itt (pedig nagyon jó lenne), ezért ide idézem be, azt hiszem húsba vágóan magáért beszél, ki nem szarja le, hogy elmondták-e a Petőfi vers minden versszakát, mikor így védik ténylegesen a magyar érdeket: "Külföldön készült a magyar termékek vásárlására buzdító ingyen cd, amelyet a Magyar Termék Nonprofit Kft. jelentetett meg a múlt héten. Az egyik hetilap mellékleteként terjesztett kampányanyag egy reklámfilmet tartalmazott, amely számos adattal próbálta rádöbbenteni a hazai fogyasztókat a választás súlyára." http://index.hu/belfold/2011/03/17/bulgariaban_keszult_a_valassz_magyart_kampany-cd/
kanpalisoda
2011. március 17. 15:46
Kár, hogy élelmiszer-multi nincs köztük,mert akkor Palya mindjárt elintézhetné, hogy nálunk is 180 Ft legyen a cukor (380 helyett) mint dajcsban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!