Erdélyi fegyverrel gyilkolhattak a Kouachi-testvérek

2015. január 19. 12:05

A Kouachi-testvérek valószínűleg a Romániában található Fehér megyei Kudzsiron gyártott gépkarabéllyal hajthatták végre a Charlie Hebdo szerkesztőség ellen elkövetett terrortámadást – írja a Maszol.

2015. január 19. 12:05

A Fehér megyei Kudzsiron gyártott gépkarabéllyal hajthatták végre a Charlie Hebdo szerkesztőségében 12 emberáldozatot követelő terrortámadást a Kouachi-testvérek – írja a maszol.ro a The Telegraph nyomán. 

Said és Cherif Kouachi által használt, AKS 74-es jelzésű Kalasnyikovot és a hozzá való lőszert minden valószínűség szerint Romániában vagy Bulgáriában szerelték össze. 

AKS 74-est Romániában a Fehér megyei Kudzsiron gyártanak. A fegyvergyár megrendelői között kiemelt szerepet kapnak a közel-keleti arab országok: Irak, Szíria, Jordánia, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emírségek és több észak-afrikai ország is nagy számban vásárolt ebből a típusból. 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2015. január 20. 11:14
Zverzhanovski nevű szerint, aki Európában az unió keretén belül a fegyverek ellenőrzését felügyelő központ legfőbb irányítói szerepkörét tölti be, ő állította azt a The Telegraph-nak, hogy feltételezhetően az illető, a Balkánon jóval ritkában felelhető AKS74-es (és nem pedig AK-47-es!) gépfegyvereket Oláhiában vagy Bulgáriában gyárthatták. Amúgy ezeknek a gépfegyvereknek létezik a gyártási helyt bármikor könnyedén kimutatni képes saját gyártási szériaszáma, vagy ha azokat időközben letörölték volna, ezen fegyvereknek ezen felül meg van őrizve az illető, készítésért felelős fegyvergyárban minden fegyvernek a csupán arra fegyverre jellemző egyedi a próbalövési lenyomata. A terrorakció során kilőtt töltényekről pedig máris tudni lehet azt, hogy azok Boszniából származnak, mint ahogyan arról hírt kaptunk már, hogy az illető fegyvereket Belgiumból vásárolták meg, ahova balkáni fegyverszállító cégek exportálták ki ezen fegyvereket! Az egyik ilyen fő fegyverszállító cég tulajdonosa volna többek között a most leköszönt Basescu oláh államelnök testvérbátyja is, aki jelenleg egyéb korrupciós ügyek miatt vizsgálati fogságban dekkol valamely itteni úribb börtönben. Az Oláhiából való származási változat annál inkább hitelt érdemlőbb, hiszen olájék már tettek hasonló bravúrokat többek között a dél-szláv konfliktus idején is, és ugyancsak őket, olájékat vádolták meg az oroszok-háborús övezetben megejtett- fegyverszállítás ügyben nemrégiben az Örményországga( Georgia)l szemben viselt háború során is. És legutóbbiak fényében az Euró-majdanos lövészetek ügyében is hasonló feléjük irányuló gondolatok kísértenek meg minket! Hétmillió oláh rajzott ki az elmúlt években a nagy oláh nyomortanyáról, ahová éves szinten legkevesebb 2, 5-3,5 milliárd eurót küldenek haza rendületlen oláháék jól végzett munkájuk gyümölcseként. Ezt olyan körülmények között, hogy balkáni feleink utálnak dolgozni… és közben már a szicíliai maffiát is sikerült lekörözniük a szervezett formában megejtett bűnözések terén.
forsteandretredjemann
2015. január 19. 16:30
Ejszen bicsakkal meg erdőllő fészivel tették. A felvételeken pedig teljesen automata lőfegyvernek látszott az fészibicsak. A mozgásukon teljesen az látszott, hogy nem ma kezdték. Nyilvánvalóan varságiakkal kötekedtek, úgy szereztek harci rutint. Bár akkor meg nem nagyon mozogtak volna a vidókon... Nagy góbék ezek a sokadik generációs teljesenintegrált franciarabok vagymik!
Maddox
2015. január 19. 14:13
El sem tudom képzelni, hogy hogyan mehetett át nemzetiségi kérdésbe az, hogy hol vagy ki gyártotta a fegyvereket. A fegyvergyár legálisan működik, exportálnak a szélkakas minden irányába. Vagy most akkor elindulunk ezen logika mentén, és megnézzük, hogy a világ fegyvereinek 90%-át az USA, USSR és Izrael gyártotta? Mert akkor hosszú lesz a lista, hogy melyikkel mit követtek el eddig.
Mich
2015. január 19. 14:04
Azaz "a varsói szerződés hosszú árnya" érte el Párizst...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!