Franciaország: meghekkelték Macron kampányát

2017. május 06. 13:13

A franciaországi elnökválasztás második fordulója előtt meghekkelték Emmanuel Macron szociálliberális jelölt kampányát, e-mailek és dokumentumok tömegét tették nyilvánossá.

2017. május 06. 13:13

Meghekkelték Emmanuel Macron francia elnökjelölt kampánygépezetét a vasárnapi második forduló előtt. A hírről Macron kampánycsapata számolt be.

Mintegy 14 gigabyte-nyi e-mail, személyes és üzleti dokumentum, összesen mintegy 70 ezer fájl került nyilvánosságra a Pastebin oldalon keresztül.

Macronék szerint az elkövetők zavart akartak kelteni akciójukkal, aláásva a demokráciát. Szerintük ez történt az Egyesült Államokban is a legutóbbi elnökválasztás előtt.

A hekkelés esetleges orosz eredetét máris híresztelik. A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov azt közölte: „Ezek, ahogy a hasonló vádaskodások, semmi nem alapulnak, csak rágalmazások”.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. május 07. 17:09
Kinek állt az érdekében? (neki magának)
Morgen
2017. május 07. 12:56
Csodálkoznék, ha nem vetnék be ezt a szánalmas dumát! Világszerte dolgoznak a titkosszolgálatok, szegény Macron csak az oroszoknak érdekes! :-))))
Földes "Thomas" Tamás
2017. május 07. 12:36
"A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov azt közölte: „Ezek, ahogy a hasonló vádaskodások, semmi nem alapulnak, csak rágalmazások”" Hát persze, ők sose tennének ilyet. Trump győzelméhez sem volt semmi közük.
néhai Ch.Pilot
2017. május 07. 12:20
A cikk címe más szórenddel helyes. Így: Kampányolnak Macron (ön)meghekkelésével :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!