Putyin: Terrortámadás volt a szentpétervári robbantás

2017. december 28. 09:11

Hivatalosan is terrortámadásnak minősítette Vlagyimir Putyin orosz elnök a szerda este Szentpétervár egy áruházában történt robbanást, melyben a végleges adatok szerint tizenhárman sérültek meg.

2017. december 28. 09:11

Terrortámadásnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök a szerda este egy szentpétervári bevásárlóközpontban történt robbanást – adja közre a RIA Novosztyi hírügynökség. Az orosz elnök erről a szíriai katonai beavatkozásokban résztvevő katonatisztekkel beszélt.

Putyin kijelentette, hogy Alekszandr Bortnyikov FSZB-igazgatót arra utasította, a tettesek elfogásakor a törvény keretei között járjon el, de hozzátette: „munkatársaink, tisztjeink életének vagy épségének veszélyeztetettsége esetén határozottan kell fellépni, foglyokat nem ejteni, a banditákat a helyszínen likvidálni”.

A szerda este Szentpétervár egyik szupermarketjében történt robbantásban végül tizenhárman sérültek meg, közülük hatan kórházban maradtak. Az áruházban a vizsgálat szerint pokolgép robbanhatott, melynek kapacitása maximum kétszáz grammnyi TNT lehetett.

Szöveg: MTI/RIA Novosztyi. Borítókép: REUTERS

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2017. december 28. 10:06
Putyin "határozott" reakciója igazolja a feltételezést, miszerint a KGB-s áll a történések hátterében. Ócska trükk, de mindig bejön...
még fokozza
2017. december 28. 10:01
Így kellene az egész világon! A helyszínen likvidálni azokat, akik akadályozzák a vásárlást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!