Trump: Megszűnnek a rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban

2019. január 23. 07:10

„Sarah Sanders azért nem lép többé az emelvényre, mert a sajtó durván bánik vele és pontatlanul tudósít” – közli az újabb elnöki tweet.

2019. január 23. 07:10

Nem lesznek többé rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban – jelezte Twitter-fiókján Donald Trump amerikai elnök. A napi sajtótájékoztatók várható elmaradását azzal indokolta, hogy az újságírók szerinte méltatlanul és tisztességtelenül viselkednek Sarah Huckabee Sanders szóvivőnővel.

„Sarah Sanders azért ne lép többé az emelvényre, mert a sajtó durván bánik vele és pontatlanul tudósít, különösen a sajtó egyes képviselői. Mondtam is neki (Sarah Sandersnek), hogy ne izgassa magát, a mondanivaló e nélkül is nyilvánosságra kerül” – fogalmazott mikroblogjában az elnök. Hozzáfűzte még, hogy szerinte az újságírók többsége úgysem tudósít tisztességesen.    

A Fehér Ház-i tudósítók egyesülete (WHCA) élesen bírálta az elnök Twitter-bejelentését, és azt vetette a szemére, hogy kifogásolható precedenst teremt. A Fehér Házban a szóvivő ha nem is minden nap, de rendszeresen szokott sajtótájékoztatót tartani. Ezek némelyike valóban indulatos volt, és Sarah Huckabee Sanderst a Fehér Házon kívül is került kellemetlen helyzetbe pusztán azért, mert a republikánus elnök szóvivője. Tavaly például egy virginiai étteremből tessékelték ki őt és a családját emiatt.

(MTI)

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mia szösz
2019. január 23. 22:34
"A napi sajtótájékoztatók várható elmaradását azzal indokolta, hogy az újságírók szerinte méltatlanul és tisztességtelenül viselkednek Sarah Huckabee Sanders szóvivőnővel." Nagyon finoman fejezte ki magát. Hála a külföldi tévé csatornáknak, mindenki láthatja, hogy az újságírók az USA-ban is pimaszul, tiszteletlenül, a tárgytól eltérve, rossz indulatúan, fegyelmezetlenül, stb. viselkednek az általuk nem kedvelt politikusok sajtótájékoztatóin. Ha ezentúl ritkábbak lesznek az ilyen alkalmak, esetleg összekapják magukat, ahogy kultúremberekhez illik, vagy sajtótájékoztató nélkül is megírják a saját valótlan agyszüleményeiket?
Vainamoinen
2019. január 23. 11:04
Helyes, jo dontes. Megerdemlik,
Természetes Orbánizmus
2019. január 23. 10:48
Ennyi! Sajtószabadság és tisztességes a tájékoztatás melyekhez való jog a sajtó nélkűl teljesebben kerűl megvalósításra mint vele ezt hozták a liberálisok a hazúgság média!
Magnézium
2019. január 23. 10:31
Snowflake meg safespace. Tipikus fideszes reakció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!