Trump: Húszezer fős migránskaraván közeledik Amerikához

2019. április 24. 16:50

„Egy nagyon nagy karaván, több mint húszezer ember indult el Mexikón keresztül” – közölte egy tweetben az amerikai elnök.

2019. április 24. 16:50

Húszezer fős migránskaraván közeledik Mexikóban az amerikai határhoz – közölte szerdai Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök, és újabb katonák határhoz küldését helyezte kilátásba.

„Egy nagyon nagy karaván, több mint húszezer ember indult el Mexikón keresztül. Mexikóban ugyan csökkent a létszámuk, de továbbra is menetelnek. Mexikónak fel kell tartóztatnia őket, vagy kénytelenek leszünk lezárni azt a határszakaszt és bevetni a katonaságot” – fogalmazott a mikroblog-bejegyzésben az amerikai elnök. Később egy újabb Twitterben azt állította, hogy a mexikói hadsereg segíti az emberkereskedőket, ezért mindenképpen újabb amerikai katonákat küld a határhoz.

„Mexikói katonák közelmúltban fegyvert fogtak Nemzeti Gárdánk tagjaira, valószínűleg megtévesztő taktikából a határnál lévő kábítószer-kereskedők érdekében. De jobb, ha ez nem történik meg ismét. Most azonnal felfegyverzett katonákat küldünk a határhoz. Mexikó alig tesz valamit a féken tartásuk és a visszaküldésük érdekében” – írta Trump, aki üzenetében a felfegyverzett szót nagybetűkkel nyomatékosította. A napokban valóban előfordult, hogy mexikói katonák a texasi Clint városkánál a határ mentén, de már amerikai területen amerikai katonákat állítottak meg, és az egyikük fegyverét el is vették. A mexikóiak később arra hivatkoztak, nem tudták, hogy már az Egyesült Államok területén járnak.

Az amerikai határőrség nyilvánosságra hozott egy videofelvételt is, amelyen az látszik, mintha felfegyverzett emberek segítenének át a határon egy asszonyt.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2019. április 24. 20:24
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLPROBLÉMA!!!!44!!!négy!!!
Hóvirágcsempész
2019. április 24. 19:49
Ha ennyi ember jön egyszerre , az invázió . Le kell lőni mindet a gecibe . Egyből lenne egy nagy kuss .
thomsen
2019. április 24. 18:56
Soros meg az NGO-i már sz@rt érnek? Illett volna megemlíteni őket, legalább a második helyen, elvtársak.
apika2
2019. április 24. 18:50
Mit nekik húszezer bevándorló, Európa másfél millát engedett be egy hibbant libbant hívására :) Ja, a mexikóiak nem tudták, hogy már Amerikában vannak... Jó határőrök lehetnek... Sajnos, nem sajnos, ki kell mondani - az amiknak lőni kell. A NG helyett katonákkal védeni a határt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!