A svéd kormánytól kell tartania a svéd közmédiumoknak?

2019. szeptember 15. 17:18

A Riporterek Határok Nélkül szerint félteni kell a svéd közmédia függetlenségét a kormánytól.

2019. szeptember 15. 17:18

A Nyheter Idagnak írt cikkében a szervezet vezetője, az egyébként svéd Erik Halkjaer arra hívja fel a figyelmet, hogy az olyan műsorszolgáltatók, mint a Svéd Rádió vagy a SVT közszolgálati televízió, elveszíthetik az újságírói függetlenségüket – számol be az esetről a Breitbart.

Halkjaer ugyan konkrét esetet nem nevez meg, de Lengyelországot és Magyarországot felhozza, mint példát arra, amikor szerinte az állam beleszól a közmédiumok életébe.

Az újság – a Breitbart szerint – viszont például azt az esetet hozza fel erre, amikor 2015-ben arról adott hírt a svéd köztévé, hogy a nagy számban Svédországba érkező migránsok jól képzettek. Azonban, mint utólag kiderült, ez nem igaz, sőt, egy felmérés éppen az ellenkezőjét mutatta ki.

Ezzel párhuzamosan sok város arról számolt be, hogy a náluk lévő bevándorlók nem képesek a munkaerő-piacon elhelyezkedni, emiatt a szociális kiadásaik megugrottak, ezért segítséget kérnek a svéd kormánytól.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!