Százezrek vettek részt Szulejmáni gyászünnepségén

2020. január 06. 19:35

„Őrült Trump, ne gondold, hogy az apám mártírhalálával bárminek is vége lenne!” – üzente Szuljemáni lánya az amerikai elnöknek.

2020. január 06. 19:35

Több százezer – iráni források szerint egymilliónál is több – ember vett rész Kászim Szulejmáni gyászünnepségén Teheránban. A szertartást Ali Hámenei ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője celebrálta. Iránban háromnapos nemzeti gyászt hirdettek, hogy mindenki részt tudjon venni a szertartásokon.

A gyászolók a teheráni egyetem környékén gyűltek össze a szertartásra, ahol prominens állami vezetők is megjelentek.A résztvevők közül sokan sírtak, mások jelképesen körbeadták Szulejmáni koporsóját, miközben Amerika és Izrael halálát kívánták. 

Felszólalt Szulejmáni lánya is, aki azt mondta: „Őrült Trump, ne gondold, hogy az apám mártírhalálával bárminek is vége lenne!

A megölt Szulejmáni gyászünnepsége vasárnap kezdődött az Irán délkeleti részén található Ahvaszban. Ott körbehordozták Szulejmáni maradványait, mielőtt továbbvitték volna azokat Mashadba és Teheránba. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2020. január 07. 12:05
Alapvetően Trump a téma pedig, illetve a döntése, nem tudom milyen szinten lehet foglalkozni a dologgal úgy, hogy Trumpot figyelmen kívül hagyjuk... Innen nézve az USA-gépezet most teljesen más irányt vett, mint a Clinton-Obama irányítás alatt és egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy a Trump vezetésnek is megfelelnek az öröklött külpolitikai szituációk. Szemmel láthatóan nem és korrigálni igyekeznek. Azt elfogadom, hogy sokkal neccesebb egy papíron is létező államszervezetbe ilyentén beletrollkodni, de a valóságban nagyjából ugyanolyan gazember banda, mint riválisa, az illegitim ISIS. Túlmentek a határon és az USA -mint világhatalmi tényező -jelezte számukra, hogy eddig és nem tovább. Na mindezeket nem a szimpátia okán írom, de ez a valóság. És azért azt is tegyük hozzá, hogy az is egy csuda szokatlan dolog, hogy egy ország második vezető embere csak úgy átjárkál határokon és más országokban rendezkedik, műveleteket készít elő, stb. Az irakiak zöme azért nem hullatott krokodilkönnyeket Szulejmáni koporsója felett.
Kanóc
2020. január 07. 08:13
"kulcsfigurája volt az iraki és szíriai álkalifátus elleni harcnak" Ja. Igyekezett lenyomni a rivális bandát. Másik jó párezer civil meg neki köszönheti a halálát (jóval több), ugyanis hosszú időn keresztül irányított és pénzelt tucatnyi terrorista szervezetet. Trump tulajdonképpen nem csinált mást, mint igyekezett eljuttatni odáig a dolgot, hogy a végén az erősebb kutyát baszta agyon. És megint csak azt tudom mondani, hogy sokkal inkább mutatnak a csekményei a béke, mint a háború irányába. Emlékezz csak vissza: mekkora őrjöngés volt itt nemrég, hogy Erdogan lemészárolja a kurdokat, oszt nem lett belőle semmi. Mert ő is csak likvidálta a terrorizmusra hajlamos potenciális keménymagot, hogy valahogyan rendet lehessen tartani végre abban az apokalipitikus káoszban, ami kialakult. Csúnya, de hasznos dolgok ezek.
Világpanoráma
2020. január 06. 23:36
Merkel válságbeszélgetésre utazik Putyinhoz: https://vilagpanorama.hu/2020/01/07/merkel-valsagbeszelgetesre-utazik-putyinhoz/
annamanna
2020. január 06. 23:27
Ez a lánya, szörnyű: https://www.youtube.com/watch?v=Djtw1IMYOW0 Összehasonlításul teheráni lányok: https://www.youtube.com/watch?v=Xlvs2An5qQY&t=43s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!