Háttérkép: Trumpot nem hagyták el az ösztönei

2020. február 14. 08:09

Az e heti Háttérképben Bayer Zsolt műsorvezető és vendégei az amerikai választások lehetséges kimenetelét vették górcső alá.

2020. február 14. 08:09

Az impeachment eljárást leszavazta a szenátus, egy republikánus szenátor szembement Trumppal, sőt sokak szerint Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke sem járt jól ezzel a döntéssel. Ezek összességében mind jó előjelek, amelyek Donald Trump újbóli megválasztását illetik – mondta el a műsor felvezetésében Bayer Zsolt.

Bogár László közgazdász felhívta arra a figyelmet, hogy egy háromrétegű háború zajlik. A birodalmi Amerika mivel szétesőben van, ezért harcol mind legfőbb riválisával, Kínával, mind a saját nemzetállamával, hiszen utóbbiból szívja ki a „hadakozáshoz” szükséges erőforrásokat. Ami pedig a közgazdász szerint a legveszélyesebb, hogy polgárháborúban áll önmagával az amerikai nemzetállammal is. Ezt leginkább feljövőben lévő demokraták szítják, még ha csak tudat alatt is. Mivel előreláthatólag Donald Trumpnak rendelkezésére áll majd még egy elnöki ciklus, így lehetőséget kap arra, hogy a jelenleg fennálló feszültségeket kezelje – hangsúlyozta.

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. április 18. 10:31
Az ösztönei ? SOHA Az esze, elég gyakran...
airmax
2020. február 14. 13:54
Bogár László szerint ez azt bizonyítja, hogy a birodalmon belül is létezik egy törésvonal... (Trump vs. Clintonék támogató, vagy mondjuk úgy inkább nemzeti, illetve inkább globalista nézetűek közt )
pemete jakab
2020. február 14. 13:52
"Háttérkép: Trumpot nem hagyták el az ösztönei" Trump egy ösztönlény. Ha elhagyják ösztönei, semmi sem marad belőle. Igaz, így ösztönlényként meg kicsit sok.
airmax
2020. február 14. 13:19
No igen ... Ez nem olyan egyszerű, hiszen senki nem lehet az usa elnöke, a birodalom jóváhagyása nélkül... abban igazad van, hogy Trump bizony birodalmi is... Viszont a a demokrata Clintonékkal ellentétben, nem szolgálja ki elvtelenül a birodalmat, bármilyen sebet is okozzon az a nemzetállam amerika szövetében... azt mondta... "Tegyük újra naggyá amerikát..". És ezen a nemzet állam amerikát kell érteni, mivel ott voltak a rozsda övezetek a tönkremenő infrastruktúra... stb.. Ráadásul a cia-nsa világ machinátoroktól vett el komoly pénzt és adta részben a hadseregnek, illetve olyan dolgokra ami a nemzetállam javára szolgál... De a bevándorlás kérdésében is inkább a nemzetállamot védő célok ismerhetők fel... Nyilván itt csak árnyalatnyiak a különbségek aktuálpolitikai szempontból, de ez nagyonis kemény alap filozofiai eltérés... Ha nem lenne ilyen eltérés, vajon támadnák ilyen bőszen soros illetve a mainstram média részéről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!