Lecsapott az Amnesty International Navalnij múltbéli gyűlöletbeszédére

2021. február 24. 14:04

Már nem tekintik „lelkiismereti fogolynak” az orosz ellenzéki vezetőt, vagyis olyan valakinek, akit a meggyőződése miatt üldöznek.

2021. február 24. 14:04
null

Az Amnesty International megvonta a „lelkiismereti fogoly” megjelölést Alekszej Navalnijtól – írja a MediaZona orosz portál. A megjelölést a politikai foglyok érdemlik ki, akiket meggyőződésük és nézeteik miatt üldöznek. Az Amnesty azért vonta vissza a megjelölést, mert felülvizsgálták a karrierjét az orosz szélsőjobboldalon kezdő Navalnij régebbi, 2000-es évekbeli nyilatkozatait a közép-ázsiai bevándorlókról. Megállapították, hogy azok részben gyűlöletbeszédnek minősülnek.

A szervezet ennek ellenére továbbra is fellép Navalnij érdekében és folytatják aláírásgyűjtő kampányukat a szabadon bocsátásáért. „Mindettől függetlenül továbbra is követeljük azonnali szabadon bocsátását, mivel nyilvánvalóan tisztán politikai okokból üldözik” - közölte a MediaZonával Alexander Artemyev, az Amnesty médiamenedzsere.

Artemyev szerint Navalnijt egy lejáratókampány részeként jelentette fel valaki náluk, ettől függetlenül a vádakat méltánylandónak találták.

Fotó: MTI

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2021. február 25. 10:58
Az AI az egyik legelfogultabb "emberjogi" intézmény. Normáliséknál nem számít a véleménye. Navalnijjal szembe sem.
julius
2021. február 24. 22:53
Mert lelkiismerete csak a liberálisok aki van?
józan paraszti ész
2021. február 24. 20:09
Aztán az Amnesty International véleménye miért érdekesebb mint a novoszibirsz-alsói bábszínház véleménye. "Társadalmi" szervezet mindkettő bármilyen felhatalmazás nélkül.
tothpal
2021. február 24. 20:02
Az Amnesty I-nek egyetlen érdeke - ártani az orosz népnek... Amerikai érdek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!