Egyszerre bénultak meg a világ nagy weboldalai

2021. június 08. 13:24

Sorra érkeznek a jelentések arról, hogy leállnak, a világ nagy weboldalai, hírportáljai: nem megy többek között a Bloomberg, a Financial Times, a New York Times, a Reddit, a Twitch és az Amazon.

2021. június 08. 13:24
null

Számos vezető online hírportál (Guardian, Financial Times, Independent, New York Times, Bloomberg), illetve kormányzati portálok (gov.uk) és online szolgáltatások (Twitch, Pinterest, Reddit, Amazon) is elérhetetlenné váltak június 8-án kora délután. A webhelyeket meglátogatva sok helyen az „Error 503 Service Unavailable” fogadja a felhasználókat.

Matt Taylor, a Financial Times egyik alkalmazottja szerint a probléma a Fastly nevű tartalomközvetítő (CDN) cég rendszerére vezethető vissza, ami az említett oldalak különböző tartalmainak (HTML, kép, videó) továbbítását végzi – írja a Portfolio.

A CNBC beszámolója szerint is a Fastly-nál adódott gond, a cég már nagy erőkkel küzd a probléma megoldásán, több oldal elérhetőségét már helyre is állították időközben. A leállás nem érintette a Fastly összes ügyfelét, és némelyik oldal működését hamar helyreállították.

Nyitóképünk illsuztráció. Fotó: Olivier Douliery / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2021. június 08. 14:24
Ezek közül egyedül a Twitch ér valamit a gamer közvetítések miatt.
teljesenertelmetlen
2021. június 08. 14:06
Döcög a globalizmus szekere. A múltkor egy hajó miatt majdnem leállt a világkereskedelem, most egy szolgáltató miatt leálltak a világ nagy híroldalai. Mondjuk ha iráni hekker lennék, dörzsölném a markomat...
h040183
2021. június 08. 14:04
Nocsak! Adtak egy pár perc szabadságot a világnak!
NeMá
2021. június 08. 13:58
Internet lényege, hogy ne egy helyen legyenek a dolgok, hanem szétosztva, csak részeket lehessen blokkolni! Erre egy helyen összpontosítanak számtalan dolgot :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!