A kínai médiahatóság korlátozni fogja férfiak elnőiesedésének kultúráját

2021. szeptember 02. 14:00

A hatóság bejelentése szerint véget kell vetni a műsorokban az „ízléstelenségeknek”, és a celebek iránti „rajongás kultúrájának” is.

2021. szeptember 02. 14:00
null

A kínai médiahatóság bejelentette csütörtökön, hogy szigorít a kulturális műsorok és a sztárok díjazásának szabályozásán az „egészségtelen” médiatartalmak és a sztárok adócsalása elleni küzdelem jegyében. A sztárok díjazását úgy kell megállapítani, hogy az

ösztönözze őket a közjóléti műsorokban való részvételre és a társadalmi felelősségvállalásra.

Az adócsalást szigorúan büntetni fogják. A fellépő sztárokat és vendégeket a műsorszolgáltatóknak gondosan kell  kiválasztaniuk,

a kritériumok között szerepelnie kell a politikai műveltségnek és az erkölcsös életmódnak

Kína az utóbbi időben szigorú szabályokat vezetett be a társadalmi élet számos területén részben az egyenlőtlenségek csökkentésére. A pekingi vezetés egyebek között véget akar vetni a „kaotikus celebkultúrának”, és ennek keretében szigorúan fellép a hazai hírességekkel szemben.

A hatóság bejelentése szerint véget kell vetni a műsorokban az „ízléstelenségeknek, például a férfiak elnőiesedésének, illetve a rajongás kultúrájának”. A programokban nem szerepelhetnek „közönséges” internetes hírességek, botrányok és a gazdagsággal való hivalkodás.

Hétfőn jelentette be a kínai sajtófelügyelet azt is, hogy jelentősen csökkentették azt az időt, amelyet a 18 év alattiak online játékkal tölthetnek: péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon legfeljebb egy órát játszhatnak ezekkel a fiatalok a hétfőn bemutatott új rendelkezések szerint. Az intézkedés a játékfüggőség miatti egyre nagyobb aggodalom nyomán született.

(MTI) 

Nyitókép: MTI

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2021. szeptember 04. 00:09
Nem is vagyok meglepődve, hogy a többségnek itt ez tetszik. A fidesztálibok már a kínai kommunista párt cenzúráját éltetik. Hovatovább Észak-Koreáét. Remélem, a magyar médiában a kossuth-díjas Nagy Feró vagy Pataki Attila (esetleg Dopeman) lesz a felelőse a "műveltségnek és az erkölcsös életmódnak".
Robur
2021. szeptember 02. 19:54
:-)))))))))))) Ezt már a mi komcsijaink is megpróbálták.
annamanna
2021. szeptember 02. 17:42
Ó, annyira nevetek most, mert beugrott egy videó, amit az egyik kommenttárs linkelt itt a napokban: https://www.youtube.com/watch?v=QjL7D33xpS4 Utánanéztem, ez egy svéd zenekar produkciója, akik "kifigurázzák a hipermaszkulinitást". Vagyis ebből az következik, hogy a kínai kormányzat valami effélét tarthat kívánatosnak. Egy másik gyöngyszem: https://www.youtube.com/watch?v=vzWds5gWS6c :))) Na persze lehet, hogy nem, mindenesetre a fenti videók érdekesek.
Akitlosz
2021. szeptember 02. 15:50
"véget kell vetni a műsorokban az „ízléstelenségeknek, például a rajongás kultúrájának”. Akkor ezt betiltják: https://www.youtube.com/watch?v=qw0D_KN2KN8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!