Moszkva elküldte tükörköveteléseit Washingtonnak, hogy elkerüljék az újabb rakétaválságot

2021. december 10. 20:49

Oroszország meg kívánja vitatni a NATO-tagországokkal a föld-föld csapásmérő rendszerek telepítésére vonatkozó moratórium kérdését, és törekedni fog annak elfogadtatására – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

2021. december 10. 20:49
null

Rjabkov hangsúlyozta, hogy el kell kerülni egy „rakétaválság” kialakulását Európában, azt, hogy a kontinensre közepes és rövidebb hatósugarú rakétákat telepítsenek. A diplomata szerint az amerikai Tomahawk manőverező repülőgépek megjelenése Európában feltétlen kockázatot fog jelenteni Oroszország biztonságára nézve.    

A miniszterhelyettes ismételten a kubai rakétaválság megismétlődésének veszélyére figyelmeztetett, hozzátéve, hogy még nem késő elkerülni. Közölte: Oroszország fenntartja magának azt a jogot, hogy választ adjon arra a veszélyes tevékenységre, amelyet az Egyesült Államok és a NATO-tagállamok folytatnak a határai mentén.    

Rjabkov közölte azt is, hogy Moszkva eljuttatta Washingtonhoz az oroszországi amerikai külképviseletekre vonatkozó „tükörköveteléseit”, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok jövőre 55 orosz diplomatát kötelez majd hazatérésre. A „kiutasításra” adandó ellenlépéseket nem részletezte.

(MTI)

Fotó: Sergey Otroshko / Photohost agency brics-russia202 / Sputnik via AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohazi
2021. december 11. 19:02
S most üldözhetik a migransokat bidé meg dörzsöli a tenyerét, hogy bár rogyik az usa, de az EU a hátsó udvar
kohazi
2021. december 11. 18:55
Sőt sajnos, a lengyelek is hülyék
kohazi
2021. december 11. 18:54
Armageddon te egy ,nem két hülye vagy
Gyzoltan
2021. december 11. 12:14
Oroszország, Kína,valamint az USA a mértékadó a politikában, a ma történelmében... Míg Oroszország és Kína helyzetét stabilnak tekinthetjük, addig az USA a zsidóság, Izrael borjúkötelén egyre kiszámíthatatlanabbá válik! Könnyen lehet, előfordulhat, hogy az USA veszte, a zsidóság korlátlan, fékezhetetlen mohósága lesz... Az idő behatárolható.., már sejthető...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!