Az orosz állami média nem hirdethet és nem szerezhet pénzt a Meta platformjain

2022. február 26. 09:08

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor az alapvető emberi jogok és szabadságjogok megsértésével és cenzúrával vádolta a Metát – írta a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

2022. február 26. 09:08
null

A Facebook közösségimédia-óriás anyavállalata azt közölte, hogy az orosz állami média nem jeleníthet meg hirdetéseket a Meta platformjain, és nem használhatja pénzszerzésre a felületeket. A cég biztonsági részlegét vezető Nathaniel Gleicher a Twitteren közölte: emellett továbbra is megjelölik az orosz állami média által posztolt kétes tartalmakat.

„Figyelemmel követjük az ukrajnai helyzetet, és nyilvánosságra hozunk minden lépést, amelyet a platformjainkat használó emberek védelme érdekében teszünk” – fűzte hozzá. A Facebook korábban lehetővé tette az Ukrajnában élő felhasználók számára, hogy biztonsági okokból zárolják a profiljukat. Nick Clegg, a Meta alelnöke közleményében azt írta: az orosz hatóságok elrendelték, hogy a Meta hagyjon fel a tényellenőrzéssel és a tartalmak megjelölésével négy orosz állami hírforrás esetében. Clegg jelezte: visszautasították a követelést, ami miatt korlátozták a hozzáférést a Meta szolgáltatásaihoz.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor az alapvető emberi jogok és szabadságjogok megsértésével és cenzúrával vádolta a Metát – írta a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség. A Twitter ideiglenesen felfüggesztette a hirdetéseket felületén Oroszországban és Ukrajnában, indoklása szerint azért, hogy a reklámok ne vonják el a figyelmet a közbiztonsági jellegű információkról.

Mihajlo Fedorov ukrán digitális fejlesztési miniszter felszólította az Apple-t, hogy tegye elérhetetlenné termékeit és szolgáltatásait Oroszországban. A tárcavezető szerint a döntéssel mozgósítani lehetne az orosz fiatalokat és a keresőképes rétegeket, hogy lépjenek fel a „szégyenletes katonai agresszió ellen” – írta Fedorov Tim Cooknak, az Apple vezérigazgatójának címzett levelében.

(MTI)

(Archív fotó: Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök /j/ üdvözli Mark Zuckerberget, a Facebook internetes közösségi portál társalapítóját és elnök-vezérigazgatóját a Moszkva melletti Gorkiban lévő államfői rezidencián 2012. október elsején. MTI/EPA/Pool/Jekatyerina Stukina/Ria Novoszty/Elnöki Sajtószolgálat)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. február 26. 23:08
Az eddig letiltott ukrán neofasiszta szervezetet viszont szalonképessé nyilvánították!
Akitlosz
2022. február 26. 13:02
A Meta az az állatokkal közösülő szervezet?
Járványfigyelő
2022. február 26. 11:31
Ajvé. Ha mástól nem, ettől aztán jól összeomlanak.
teljesenertelmetlen
2022. február 26. 10:29
Le kell kapcsolni az egész fostalicskát, oszt jóvan. Szépen fokozatosan csökken a felhasználószám...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!