Breitbart: Egyre több populista politikus másolja a magyar kormány családpolitikáját

2022. február 09. 10:41

A lap előző héten számolt be Eric Zemmour francia elnökjelöltről, aki 10 ezer eurós gyermekvállalási támogatást nyújtana a vidéki családok számára.

2022. február 09. 10:41

Santiago Abascal, a VOX vezetője a salamancai Plaza Concilio de Trento téren tartott beszédében kijelentette, hogy Spanyolország demográfiai hanyatlásának megállítására a megoldást – a politikai ellenfeleivel szemben – a születésszám növelésében és nem a bevándorlás támogatásában látja. „Spanyolország problémáit nem úgy akarjuk megoldani, hogy illegális bevándorlókat engedünk be, hogy miután azok állampolgárságot kaptak, szociális támogatásokkal elnyerjük a szavazataikat. Spanyolokkal akarjuk újra benépesíteni Spanyolországot, és szívesen látunk mindenkit, aki hozzánk jön, ha ezt legálisan teszi, engedélyt kérve, hogy velünk építse Spanyolországot. Spanyolország is befogadó ország, de azt akarjuk, hogy törvényeinket, kultúránkat és életvitelünket tiszteletben tartsák.” – idézte Abascalt a Breitbart.

Abascal megjegyzései abból fakadnak, hogy egyre több populista politikus vall a nemzeti születésszám növelését célzó családpárti politikát, követve a konzervatív vezetésű lengyel és magyar kormányokat. A Breitbart előző héten számolt be Eric Zemmour francia elnökjelöltről, aki 10 ezer eurós gyermekvállalási támogatást nyújtana a vidéki családok számára.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egyelőre
2022. február 09. 20:07
Hajaj....
u.cserkész
2022. február 09. 12:20
" Spanyolország is befogadó ország, de azt akarjuk, hogy törvényeinket, kultúránkat és életvitelünket tiszteletben tartsák. " Akarjátok? Csak szeretnétek, de ezt a bevándorlók nem tudják.
Zaj001
2022. február 09. 12:06
Meglátjuk, hogy szavaznak-e rájuk! A 70-es években (múlt század) a németek gyakran ragasztottak ki egy matricát az autójukra, amin az állt:"ein herz für kind". Gyerekként kérdeztem, hogy ez mit jelent? Azt a választ kaptam, hogy a másik kocsiban szeretik a gyerekeket. De hát nem is ül a kocsiban gyerek, csodálkoztam. A nagynéném azt válaszolta, hogy lehet, hogy nincs is gyerekük, csak távolról szeretik őket. Ma már értem, hogy a gyereknevelés amellett, hogy értelmet ad az életnek, igencsak fárasztó is egyszerre. Könnyebb a gyereket úgy általában szeretni, és beleszólni mások gyereknevelésébe. Hogy annak mit kéne máshogy csinálni. Nem csodálkoznék, ha Európában nem lenne fogadókészség a családtámogatásra.
forsteandretredjemann
2022. február 09. 11:54
A neolib szómágia valami műveltségbeli felsőbbrendűséget akar jelezni az általuk lenézett és ostobának tartott tömegek számára. De még itt is visszaüt a valóság. A demokrata meg a populista is néppárit jelent. A görög demos és a latin populus ugyanazt jelölik. A jövő kutatói a neolib mágusokat fogják műveletlennek tartani ha majd írásos emléket vizsgálnak. A másik szívesen használt tudományoskodó megjelölés a homofób. Ami viszont a görög homo vagy a latin homo értelméből levezetve sem azt jelenti amire használni próbálják. Hidrofób vagy higrofób is jól hangzana ennyi erővel. Ezt a jövő kutatói valószínűleg egyáltalán nem fogják tudni értelmezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!