Meghekkelték az ukránok Putyin győzelmi parádéját

2022. május 09. 13:12

„Ukránok ezreinek és meggyilkolt gyermekek százainak vére tapad a kezedhez!” – ez a szöveg volt olvasható az orosz tévénézők képernyőjén Putyin beszéde közben.

2022. május 09. 13:12
null

Miközben ment az orosz állami televízióban a közvetítés a moszkvai Vörös térről, egyszer csak az a szöveg jelent meg a televíziók képernyőjén, hogy Vlagyimir Putyin kezéhez ukránok vére tapad. Mindez akkor történt, amikor Putyin arról beszélt, hogy szerinte országuk ellen „nemzetközi terroristák csoportját” vetették be.

Azt még nem tudni, hogy ki törte föl az orosz tévéadást, de tény, ami tény, az Anonymous hekkercsoport azonnal továbbította a hekkelés tényéről képernyőfotót küldő Francis Scarr tweetjét.

 

Az orosz tévénézők képernyőjén megjelenő szöveg egyébként az alábbi volt:

Ukránok ezreinek és meggyilkolt gyermekek százainak vére tapad a kezedhez! A televízió és a hatóságok hazudnak! Nemet mondunk a háborúra!

Az alábbi tévécsatornák adását hekkelték meg, minden valószínűség szerint az ukránok: Russia-1, Channel 1, and NTV Plus.

Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cheriff
2022. május 09. 22:35
Nem az adást hekkelték meg, hanem egy online tv műsorújságot. Felőlem meghekkelhették volna, de itt a hírhozó hazudik vagy nem tud angolul. Oda van írva drága bölcsész tesvírem: online Russian tv schedule. Nem adás, műsorújság. Egyébként meg egy monitorról készült képet látunk, amely a képernyő egy részét ábrázolja. Ez olyan mint bármely más "hiteles" forrás. "A lángokban álló épületek ne tévesszék meg önöket kedves jó emberek, akik jók, nem pedig rosszak! A BLM tüntetés békésen zajlik. Azok a polgártársak ott a tűz elől menekítik az értékes elktronikai árucikkeket. Hálával tartozunk nekik. Azt a Guccit se sajnáljuk attól a tizenéves asszonytól, legalább enni tud adni a gyermekének akit a gonosz fehérek miatt egyedül nevel. Ráadásul az üzletnek, melynek hanyag beszerelés miatt kidőlt az utcára az ajtaja, van biztosítása, úgyhogy itt nincs helye semmiféle rasszista felhangnak."
Voltkocsmáros
2022. május 09. 18:01
Ja,az ukránok.
labellohu
2022. május 09. 17:06
Érdekes módon én nem láttam, pedig folyamatosan néztem a Rosszija 1 műsoron, műholdról és IPTV streamen is.
balbako_
2022. május 09. 16:17
És ezzel megnyerték a csatát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!