Harmincezer euróra büntethetik a magyarokat kitiltó vendéglőst Horvátországban

2022. június 28. 12:38

Gyűlöletbeszéd lehet a vád.

2022. június 28. 12:38
null

Ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, a horvátországi Trpanjban található étterem elé táblát helyeztek ki, amely szerint a vendéglátóhelyen nem szolgálnak ki magyarokat, illetve hogy a magyarokat nem látják szívesen az „ő tengerükön”. Az étterem tulajdonosa ugyanis nagyon a szívére vehette Orbán Viktor nyilatkozatát arról, hogy

Magyarországnak nincs tengerpartja, mert elvették tőle.

Gyűlöletbeszéd lehet a vád

A balk.hu szerint az étterem tulajdonosának akciója a horvát hatóságoknak sem tetszett igazán, mert a helyszínre kilátogató rendőrök közölték a tulajdonossal, Jakov Jakša Begovićtyal, hogy

gyűlöletbeszéd miatt akár 200 ezer kuna (majdnem 30 ezer euró) bírság fenyegeti.

A 66 éves nyugalmazott hajóskapitány nem értette a vádat, mondván, hogy mindenki tudja róla, hogy „műkedvelő alapon” szatírával foglalkozik, és a politikai-, illetve a világhelyzetre reflektáló elmésségeit rendszeresen közli a bár előtti hirdetőtáblán.

Nyitókép: Mandiner archív

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. június 29. 17:54
Harminc ezer euró a helyi hülye nyakába, másik húsz harminc millió pedig az országnak, mert nem megyünk. Akibe szorult egy kis önérzet, az a lábát nem teszi be Horvát országba. Amúgy meg Magyar tengerpart volt tetszik vagy nem. Egy évig be ne tegye a lábát senki a tahó cigányokhoz, aztán majd lesz sírás rívás. Garantáltan.
Reszelő Aladár
2022. június 29. 07:46
Majd jön egy egy szuperhumanista antimagyar NGO és mikroadományokból kipengeni. Illetve pénzelhetnének még egy kutatást, hogy a horvátok minket még a szerbeknél is sokkal jobban gyűlölnek.
Sabotage
2022. június 29. 06:46
Büntethetik, de nem fogják, csak a fidesznyikeknek a kedvéért irtátok ezt a cikket, hogy megint tudjanak tulmagyarkodni. Birka népség, azt hiszitek ti szartátok a spanyol viaszt is!!!!
fürge
2022. június 28. 19:35
Vannak olyan helyek is Horvátországban, (pl Vrgada ) ahol a sokéve visszatérő vendégtöl , örömmel elfogadja az étteremtulajdonos a kisüveg unikomot, miközben kitesz az asztalra , egy welcome drinket az egész csapatnak , hogy kellemesen teljen a kajára való várakozás . Azért ,mert egy étterem ellenséges velünk , nem igaz hogy mind utál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!