Breitbart: Magyarország már nem demokrácia az uniós törvényhozók szerint

2022. szeptember 16. 08:51

A lap arról ír: a magyar kormány szándékosan ássa alá a demokratikus értékeket, korlátozza az igazságszolgáltatás függetlenségét és az LMBTQ-emberek jogait.

2022. szeptember 16. 08:51
null

Az Európai Parlament csütörtökön nagy arányú többséggel megszavazta azt a jelentést, amely szerint a nacionalista magyar kormány szándékosan ássa alá a demokratikus értékeket, korlátozza az igazságszolgáltatás függetlenségét és az LMBTQ-emberek jogait – olvasható a Breitbart cikkében. Azt írják:

a szavazás szimbolikus jelentőségű, és elszigeteli Magyarországot a többi uniós tagországtól

azzal, hogy rámutat a magyar kormány által semmibe vett értékekre, például az emberi méltóságra és az egyenlőségre. A jelentés ellenzői szerint a dokumentum szubjektív nézeteken alapul, tele van politikailag elfogult állításokkal, és kettős mércét alkalmaz.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2022. szeptember 16. 18:30
Az állítás ott hazug kapásból, hogy az EP NEM TÖRVÉNYHOZÓ, így a tagjai sem azok! Így építik a hazudozást!
Kup Lung
2022. szeptember 16. 16:34
A jelentés megszavazásának nincsen jogi következménye. Következésképpen egy hangulatjelentésnek fogható fel az EP többségét alkotók részéről . ----- Az EB lépésének már van ha meg kíván vonni tőlünk forrásokat és előterjeszti a miniszteri tanácsnak. Ahol minősített többséggel fogják elutasítani avagy megszavazni az EB előterjesztést.
polárüveg
2022. szeptember 16. 14:11
Azért címkézik Magyarországot nem demokráciának, hogy demokrácia export ürügyén bármit, bármilyen jogfosztást megtehessenek vele. Isten óvja Magyarországot és a magyar népet!
Kivűlálló
2022. szeptember 16. 13:43
1; Ki nem szarja le, hogy az unió mit gondol?! 2; Az LMBTQ- entitások nem emberek! Ők csak elbaszott, genetikai mutánsok, akik sokat képzelnek magukról. 3; Az EU nem parancsol Magyarországnak! A segélyüket meg dugják fel maguknak! A haza és a becsület nem eladó, nincs ára! Majd az ország beszerzi a szükséges tőkét máshonnan, olcsóbban, idiótáktól mentesen! Ha a kormánynak van egy kis esze, innentől kezdve semmiféle, az EU felé történő befizetést nem teljesítene! Orbánban nem látom ezt a bátorságot, de akkor is ezt látom a helyes útnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!