„Súlyos erőfölényben vannak az oroszok, rengeteg a veszteség” – így látják az ukrán katonák a herszoni ellentámadást

2022. szeptember 07. 17:41

A katonák szerint nincs meg a szükséges tüzérségi erejük az orosz csapatok kiszorításához.

2022. szeptember 07. 17:41
null

Bő egy héttel a herszoni ukrán offenzíva kezdete után elkezdtek megérkezni az első részletesebb beszámolók a támadásban résztvevő katonáktól. A Washington Post számos kórházban ápolt harcossal készült beszélgetése alapján igencsak cudar kép rajzolódik ki a helyzetről:

az ukrán katonák úgy érzik, sem a technológiai, sem a létszámbeli fölényük nincs meg, így veszteségeik elég súlyosak.

Hét különböző egységből kilenc ukrán katona beszélt a Washington Post tudósítójának a Herszonban zajló ukrán ellentámadásról. Az ukrán fél eddig szándékosan korlátozta a támadással kapcsolatos információk áramlását. A mai napig is jelentős bizonytalanság övezi az itt történt eseményeket, így kifejezetten értékes a katonák által nyújtott leírás. Az elmúlt napokban azonban egyre több beszámoló, fotó és videó jelent meg a térségben zajló harcokról.

A katonák elmondták, hogy azt tapasztalták nincs meg a szükséges tüzérségi erejük az orosz csapatok kiszorításához,

és szerintük technológiai szakadék tátong köztük és a jobban felszerelt orosz csapatok között. Egyikük, aki csak Denisznek nevezte magát, arról számolt be, hogy egységét az oroszok visszaverték, miközben egy elfoglalt falut próbáltak felszabadítani. Arról beszélt a lapnak, hogy az oroszok öt órán át zúdították rájuk a kazettás bombákat, foszforbombákat és aknagránátokat.

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. szeptember 08. 10:08
Ukrajna már most sem az ukránoké. Az amcsik mindenüket megvették már és most velük védetik meg! Fasza üzlet!
elfújta az ellenszél
2022. szeptember 07. 23:00
Nincs elég transznemű ukrán harcos, ez lehet a baj. Deniszt átoperálhatnák például Deniszának, ha már úgyis kórházban van, és menekül a muszka amerre lát
nuknuk
2022. szeptember 07. 20:45
Támadónak eleve nagyobb a vesztesége, mint a védőnek. Szopjatok csak hoholok. És most???
machet
2022. szeptember 07. 20:40
Nem számít.A lényeg hogy a jenki óra ketyegjen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!