The Washington Post: Orbán visszhangozza Putyin retorikáját

2022. október 19. 08:48

Az amerikai lap cikke szerint az autoriter kormányok általában egy karizmatikus és erős politikus vezetésével kerülnek hatalomra.

2022. október 19. 08:48
null

A globalizáció kudarca, a közösségi média hatásai és a demokratikus intézményekben megingó közbizalom utat nyit a nacionalista mozgalmaknak, és lehetővé teszi a szélsőjobboldali vezetők közötti kötelékek szorosabbra fonódását – írja cikkében a The Washington Post.  A lap példának hozza fel, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök, illetve az olaszországi választásokon győztes koalíció vezetője, Giorgia Meloni is beszédet mondott a CPAC texasi konferenciáján augusztusban.

Trump, Orbán és Bolsonaro...

A The Washington Post szerint

az autoriter kormányok általában egy karizmatikus és erős politikus vezetésével kerülnek hatalomra

– ilyen például Donald Trump, Orbán Viktor és Jair Bolsonaro. Azt írják: sok esetben ezek a vezetők elhitetik a választóikkal, hogy csak ők képesek megóvni országukat a globális konfliktusoktól és saját érdekeiket előtérbe helyezni. Az elemzők véleménye azonban megosztott arról, hogy mi történik az autoriter rendszerekkel, ha karizmatikus vezetőjük lelép a politika színpadáról – olvasható az írásban.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. október 19. 17:00
Az a visszhang az amerikai halott szavazók ájvekolása. Nyazsgem USA.
voltospultos
2022. október 19. 15:15
A krizmatikus és erős válsztók nem egy nyamvadt korcs, kretén kotonszökevény, nyugati recept szerint tenyésztett, petyhüdt szolgára szavaztak.
fogas paduc
2022. október 19. 14:06
Putyin azt mondta, hogy ma délután süt a nap. Én is ezt mondom. Akkor én már a Putyin-i propagandát propagálom.
stug
2022. október 19. 13:45
"A párhuzam magyar szempontból a lehető leginkább szégyenletes. Nem másról van ugyanis szó, mint a sztálini Szovjetunióról, amely 1939-ben hivatalosan a „béke” politikáját hirdette, és mindent megtett azért, hogy az agresszornak, azaz a náci Németországnak minél könnyebb helyzete legyen."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!