Fact-checkelte Musk a Fehér Ház tweetjét, Bidenék egyből törölték is azt

2022. november 03. 16:53

Új szelek fújnak a Twitteren.

2022. november 03. 16:53
null

A Fehér Ház törli a tweetet, miután az immáron Musk irányítása alatt álló Twitter „kontextus-megjegyzést” tett hozzá. Az eredeti tweet a társadalombiztosítási juttatások rekordszintű emelését hirdette Joe Biden elnök alatt. Aztán rájöttek, hogy mégse úgy van a dolog.

A Fehér Ház szerdán törölt egy Twitter-bejegyzést, amelyben az idősek társadalombiztosítási juttatásainak emelését hirdette, miután a közösségi médiaplatform egy „kontextus-megjegyzést” tett hozzá, amely rámutatott, hogy

az emelés egy 1972-es törvényhez kötődik, amely a megélhetési költségek változásán alapuló automatikus emeléseket ír elő.

„Az idősek Biden elnök vezetésével 10 év óta a legnagyobb emelést kapják társadalombiztosítási csekkjeikben” – állt a tweetben, amely november 1-jén 16:45-kor került fel a Fehér Ház hivatalos fiókjába. Szerdán a tweet már nem jelent meg a Fehér Ház hírfolyamában, mivel törölték azt.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ultimax
2022. november 04. 12:45
oops
Namond
2022. november 03. 18:56
Na ezt a média kormányzást másolja Orbán, az igazi Vicc.
Zsolakomarom
2022. november 03. 18:42
Sajnos a kesma hanyadekokhoz nemigen lehet kontextus megjegyzest fuzni... Ugy hallom, Orban azt hazudja, hogy Magyarorszagon nem a zemberek fizetik meg a magas energiaarakat, hanem a kormany A kormany ! Ha ha ha Azert ez is elbirna egy kontextus megjegyzest vagy kettot Ha ha ha
kendras
2022. november 03. 18:16
Ha ilyen alaposak lennénk itthon is, akkor a rubeljobboldal kivétel nélkül mindegyik cikke alá kerülne kontextus kiegészítés, itt a mandineren is. Mondjuk például, az összes háborús cikk alá, hogy "a háborút putin oroszországa indította hazug indokokkal".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!