Rálőttek a volt pakisztáni miniszterelnökre (Videó!)

2022. november 03. 13:23

Imran Khan lábát találta el a lövedék.

2022. november 03. 13:23
null

Csütörtökön rálőttek Imran Khan volt pakisztáni miniszterelnökre egy párteseményen. A támadó kiléte egyelőre nem ismert, a volt kormányfő a lábán sérült meg. A kriketsztárból lett politikus Gujranwallah városa mellett vett részt egy felvonuláson, mikor megtámadták. A merénylet után Lahorba, az ázsiai ország második legnagyobb városába szállították a jobb ellátás érdekében. 

Imran Khan április 10-én hagyta el hivatalát, fél évre rá pedig a Pakisztáni Választási Bizottság azt javasolta, tiltsák el öt évre a politikust politikai tisztségek betöltésétől, ami tovább fokozta a feszült politikai helyzetet az országban. A választási bizottság vezetője, Sikandar Sultan Raja korrupcióval vádolta Khant.

A volt pakisztáni miniszterelnök felvonulásáról és a lövésről az alábbi videóban lehet részleteket találni:

Nyitókép: Arif Ali/AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2022. november 03. 18:49
Itt egy másik link, amit még nem töröltek, ahol látszik a merénylet is: https://www.youtube.com/watch?v=qx4UJ53q67k
USsange
2022. november 03. 15:39
Imran Khannal az a baj, hogy nem fekszik be az usának ezért megpróbálják eltenni láb alól. Már a hatalomból is CIA módszerekkel tették ki. Ezért tüntet a nép...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!