Orosz oknyomozók az elitről: néhányan úgy érzik, elvesztették a háborút, mások bosszúban reménykednek

2022. november 18. 17:22

 A lakosság széles körének „szinte fel sem tűnt a dolog, mert nem érdekli őket” – nyilatkozta a Meduzának egy bennfentes Herszon feladásáról.

2022. november 18. 17:22
null

Az orosz elit számára nagyon fájdalmas volt Herszon elvesztése, Putyin belső körében néhányan már arról beszélnek, hogy Oroszország elvesztette a háborút – állítja meg nem nevezett, Kremlen belüli források alapján az orosz Meduza oknyomozó portál.

A cikkből lényegében az derül ki, hogy az orosz elit megosztott, és eltérően látja a jövőt.

„Többen úgy érzik, hogy lényegében elvesztettük a háborút. Az emberek azon gondolkoznak, hogy tudják folytatni az életüket, hogy helyezkedjenek, mire fogadjanak. Vannak, akik bosszút szeretnének. Mások viszont normalizációt és stabilitást” – fogalmazott a lapnak egy bennfentes. A politikai vezetők egy másik része azonban még abban reménykedik, hogy az olcsó energiahordozók iránti igény miatt a nyugati országok szép lassan elkezdenek kihátrálni Ukrajna mögül – derül ki.

Egyesek azt várják, hogy Zelenszkij lemondjon és Ukrajna destabilizálódjon, a Meduza viszont azt írja, hogy „nem tudni, ezt a várakozást mire alapozzák.”

Mások úgy kalkulálnak, hogy a mozgósított újoncok felkészítése és frontra küldése után ismét át tudja venni az orosz haderő a kezdeményezést az ukrán fronton.

Mivel a cikk Herszon múlt heti feladása után készült, az is szerepel benne, hogy hogy fogadta ezen hírt a lakosság. Nos, leginkább sehogy.

Az orosz propagandának nem volt elég ideje felépíteni azt, hogy Herszon Oroszország része […]. Ezzel könnyen elfogadták az emberek, hogy szükséges volt a város feladása” – magyarázta egy forrás a Meduzának.

Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Láncfűrészes Attasé
2022. november 18. 18:43
Nagyon szép a képen a május elsejei felvonulás, szerencsére itt leszoktak már róla, a zemeszpések sem éneklik az internacionálét. A fideszesek azért még nosztalgikusan visszasírják az oroszokat.
Dorset Naga
2022. november 18. 18:10
Meduza. Kb. Telex színvonal. Ugorgyunk.
jobbközépen
2022. november 18. 18:05
Elképzelhető, hogy feltételezhetően, nagy valószínűséggel, de bizonyára talán, lehetséges, a nincs kizárva. Mennyi szinóníma a nagy semmire.
Akitlosz
2022. november 18. 18:03
"Mások úgy kalkulálnak, hogy a mozgósított újoncok felkészítése és frontra küldése után ismét át tudja venni az orosz haderő a kezdeményezést az ukrán fronton." Ahhoz kevés ekkora mozgósítás. Így sem lesznek az oroszok katonák többen, mint az ukrán katonák a fronton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!