Az EP nyilvános meghallgatásra hívta Elon Muskot

2022. december 20. 16:26

Az uniós testület „őszinte eszmecserét” akar folytatni a milliárdossal.

2022. december 20. 16:26
null

Az Európai Parlament (EP) meghívta Elon Muskot, a Twitter közösségi portál új tulajdonosát, hogy vegyen részt a platformról szóló nyilvános meghallgatáson.

Roberta Metsolának, az EP elnökének hétfői keltezésű meghívólevele szerint az uniós testület „őszinte eszmecserét” akar folytatni a milliárdossal – közölte az elnök szóvivője.

– áll a levélben.

Musk október végén vásárolta meg az óriáscéget, azóta az Európai Unió többször felhívta a figyelmét, hogy erősítse meg a felhasználói gyűlöletbeszédtől, félretájékoztatástól és más ártalmas tartalmaktól való védelmet a mikroblogon, hogy elkerülhesse az uniós jogszabályok megsértését.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos hétfői Twitter-üzenetében azt írta, hogy

a digitális szolgáltatásokról szóló uniós törvény egyértelmű szabályokat határoz meg. Hozzátette, hogy a törvényt legkésőbb jövő év szeptember 1-jétől alkalmazni kell, és kérte a szolgáltatókat, hogy még a határidő előtt tegyenek meg mindent a jogszabálynak való teljes megfelelés érdekében.

Egy nappal azután, hogy a Twitter felfüggesztette több olyan ismert újságíró fiókját, aki nemrég Musk repülőútjairól, valamint a Twitter felvásárlása után a cégnél uralkodó állapotokról posztoltak, Vera Jourová, az értékekért, az átláthatóságért és a jogállamiságért felelős uniós biztos múlt pénteken figyelmeztette a tulajdonost. Hangsúlyozta, hogy az EU digitális szolgáltatásokról szóló törvénye előírja a médiaszabadság és az alapvető jogok tiszteletben tartását.

(MTI)

Nyitókép: Carina Johansen / NTB / AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2022. december 20. 20:41
Eddig pont azt csinálta a Twitter, amiért most "beidézik" Muskot, csak az ő javukra. Ami most történik az nem tetszik nekik. Pedig egyelőre csak annyiról van szó, hogy ez megszűnt, tehát mindaz, ami a vádban szerepel, és ami eddig az ő javukra történt.
elfújta az ellenszél
2022. december 20. 20:38
Soros odaszólt nekik, és ők engedelmesen teljeítik a cenzúraóhaját. Ez az igazi nagy rothadás ami az EP velejéig hatol, nem a pitiáner katari milliók
SzabóGéza
2022. december 20. 20:03
Le ne álljon vitázni, ezzel a mocsok korrupt bandával, amit európai parlamentnek hívnak!!! Bele se kezdjenek semmibe, amíg a korrupciós ügyek le nem záródnak!!! Negligálva lesz az összes ügy, amiben lebukott képviselő szerepelt!!!:)
Málaga21
2022. december 20. 19:32
Vegyék meg, oszt akkor dönthetnek róla, mi legyen vele. Addig semmi közük hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!