Putyin Kadirovval akarta megöletni Zelenszkijt az invázió kezdetén – állítják az ukránok

2022. december 16. 22:08

Az ukrán hírszerzés szerint Kadirov emberei már 2022. február 25-én három páncélozott járműoszlopban vonultak be Ukrajnába.

2022. december 16. 22:08
null

A Wall Street Journal idézte az ukrán hírszerzés és az SBU tisztviselőit, akik szerint Putyin utasította Kadirovot, hogy foglalja el a kijevi kormányzati negyedet és ölje meg az ukrán elnököt. A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danilov szerint egy ilyen feladat „egyfajta bónusz” lett volna Kadirov számára.

Az Unian hírügynökség azt írja: az ukrán hírszerzés arról számolt be, hogy három héttel a teljes körű invázió előtt Putyin Moszkvába hívta Kadirovot, hogy kidolgozzanak egy stratégiát.

Kadirov emberei már 2022. február 25-én három páncélozott járműoszlopban vonultak be Ukrajnába.

Az ukrán hírszerzés lehallgatott egy videót, amelyen egy magas rangú megszálló azt mondja Kadirovnak, hogy „pontosan 00:00 óra van, indulunk - több mint 1500 fős személyzet, a legjobb különleges egységek, a legjobb harcosok”. A cikkben azt írják: a három csoport közül az elsőt szinte teljesen megsemmisítették az ukrán főváros külterületén, a másik két csoport kénytelen volt átcsoportosulni. Kijev elérése előtt leállították az offenzívát.  

Nyitófotó: AFP

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishal
2022. december 17. 13:39
Gyerekek, ez a Kadirov a fronton nyomja, az első vonalban, hogy állandóan fegyver van a kezében?! Nehogy egyszer úgy járjon, mint a másik ripacskirály, I.Jimmy of Zámbó...
Csubaka
2022. december 17. 11:48
A lehallgatták akkor az nem video. Ha mégis videó és csak lehallgatni tudták, akkor pedig kamu. Pont az ukrán hírszezés..... szerintük orosz rakéta robbant Lengyelországban, orosz drón zuhant le Zágráb mellett, az oroszok forgótárcsás mosógépekkel lövik Kijevet és játékboltban kapható távirányítós vitorlázó repülőgépekkel támadják az ukrán infrastruktúrát. Jut eszembe.... akkor mi a frásznak kell nekik a Patriot?
Beszélgető
2022. december 17. 11:22
Látszik, hogy puhulnak az oroszok is. Ha Sztálin utasítja és így beég, akkor nem posztolgatna, hanem havat lapátolna Tyumenben és még örülhet, hogy kap lapátot.
zara
2022. december 17. 10:37
bullshit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!