Politico: Orbán Viktor Európa második legbomlasztóbb embere

2022. december 08. 08:40

A lista élén Giorgia Meloni olasz miniszterelnök áll.

2022. december 08. 08:40
null

A Politico minden évben kiválaszt 28 embert, aki nagy hatást gyakorolt az adott évben az Európai Unióra, majd három kategóriába sorolják a kiválasztottakat: cselekvők, álmodozók és bomlasztók.

A lista felét politikusok foglalják el. A rangsor további tagjai pedig olyan területekről érkeznek, mint a gazdaság, az oktatás vagy az éghajlatvédelem. Az idei listán 18 férfi és 10 nő szerepel. Közülük az egyetlen 40 év alatti szereplő Sanna Marin finn miniszterelnök.

Mint az a lap oldaláról kiderült, az év embere, a Time és a Financial Times rangsorához hasonlóan Volodomir Zelenszkij ukrán elnök lett. Míg a magyar miniszterelnök Georgia Meloni után a második helyen végzett a bomlasztók listáján.

A Time is Zelenszkijt választotta az év emberének

Ahogy arról a Mandiner korábban beszámolt, a Financial Times is az ukrán elnököt nevezte meg a 2022-es év emberének. Mint kiderült, a Time magazin is úgy döntött, hogy Volodomir Zelenszkijt és az ukrán néplelket választja az év emberének. Az erről tájékoztató címlapjukat többek között a Twitter-oldalukon is közzétették.

Putyin az álmodozók, Erdogan a cselekvők listájára került

Az összeállításból kiderült, hogy az álmodozó kategóriában Vlagyimir Putyin orosz elnök a kilencedik lett Ukrajna megtámadásával, míg Recep Tayyip Erdogan török elnök a cselekvők között végzett a negyedik helyen.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 08. 15:20
A Meloni ipari tanuló a csuti mellett..
Ne szájalj
2022. december 08. 13:26
Orban es Meloni a fekek es egyensulyok rendszere a liberalizmus fekeveszettsegeben. A gond az, hogy a megbillent EP kepviselok ezt nem tartjak demokratikusnak, a fekek es egyensulyok csak a tagallamokra ervenyesek, rajuk nem (szerintuk).
nempolitizálok
2022. december 08. 12:41
Charles Fenyvesi írta a Heti Válasz 2011. április 29-I számában: "A Gyurcsány-beszéd előtt a szocialistákat kedvelték az amerikai kormánytisztviselők és politikusok, főleg azért, mert a baloldaliak inkább hallgattak rájuk. "A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk" - magyarázta William Odom tábornok és kémfőnök. Ő ifjúkorában katonai attaséként Bonnban szolgált, és emlékezett arra, hogy akkor a volt nácik inkább engedtek az amerikai nyomásnak, mint az antifasiszták. "Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni."
Robert69
2022. december 08. 12:25
Ez nézőpont kérdése. Az EP és EB vezetésre nem mutogatnak, pedig az most rombolja le az EU-t remélem jó és gyors munkát végeznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!