Videón, ahogy Assisi Szent Ferenc szellemi gyermeke hógolyóval állcsúcson dobja szerzetestársát Umbriában

2023. január 25. 11:15

Humoruknál voltak a szerzetesek, Benny Hill Showt idéző videót készítettek.

2023. január 25. 11:15
null

Az umbriai Assisiben élő szerzetesközösség a közösségi oldalán közölt videót a testvérek közötti hógolyózásról. A hócsata idején egyébként az Appenninek térségében egyhetes időjárási riasztást rendeltek el a téli hideg miatt. Rafael atya kommentárja kíséri a felvételt.

Hirtelen jött a kemény tél Olaszországban

A hosszú és enyhe ősz után a tél hirtelen érkezett, vastag hótakaró fedi az Appennineket. A polgári védelem egyelőre alacsony vagy közepes szintű riasztást rendelt el Abruzzo, Molise, Emilia-Romagna, Marche, Umbria, valamint a délebbi Campania és Basilicata tartományban. Több helyen hétfőn az iskolák és a hivatalok sem nyitottak ki.

A 2016-ban földrengés sújtotta abruzzói Amatrice polgármestere azonnali segítséget kért, mivel a még mindig romos városban a hótakaró vastagsága elérte az egy métert. Sienában erősen havazott, Toszkána egészére fagy és jég miatt adtak ki riasztást. Az országban a rendőrség, a tűzoltóság és a polgári védelem igyekszik segíteni a hóban rekedt járművezetőknek.

Még a Vezúv is fehér sapkát öltött

A Marche tartománybeli Senigalliában tetőzött a Misa folyó, heves esőzéseket és áradásokat jelentettek Campaniából is. Szintén Marchéban lezárták az A14-es autósztráda kijáratát Pesaro irányában.

Fehér sapkát öltött a nápolyi Vezúv csúcsa is. Szardínia szigetén pedig a pályák jegesedése késlelteti a repülőterek forgalmát.

Havazott a Róma körüli hegyekben is, a főváros utcáit már vasárnap sóval szórták fel, de a hőmérséklet még nem süllyedt fagypont alá. Utoljára 2018 februárjában havazott az olasz fővárosban.

Az előrejelzések szerint az Olaszországban ritkának számító havazás és hideg még egy hétig eltarthat.

A polgármesterek döntenek a fűtésre eddig vonatkozó takarékossági előírások lazításáról, de Rómában továbbra is csak napi kilenc órát lehet működtetni a fűtőtesteket.

A tél megérkezése egyedül a sípályáknak kedvez; az Appenninek csúcsaira visszatért a hó, ami végre elindíthatja a szezont, miután ősz óta mostanáig egy pehely sem esett.

(MTI)

Nyitókép: Twitter-képernyőkép

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2023. január 25. 22:32
Csak popin ne dobnák egymást.... A rendszer erre van kódolva, és aki ilyennek áll, az ne csodálkozzan, ha...
Tehetős Totó
2023. január 25. 14:16
Ez olyan...ferences. Gyurcsányferences.
ittésmost
2023. január 25. 12:12
De gyönyörű a templom! Nagyon kedves jelenet, ők még tudják, hogy: "ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába." (Mt18.3)
emesealma
2023. január 25. 11:42
"Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva." - ez azt jelenti, hogy minden egyes hógolyó (is) Isten jóváhagyásával ér célt. Hol itt, hol ott. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!