Washington Post: A vádlottak padjára kell kerülniük a főkolomposoknak a Kremlből

2023. január 24. 17:19

A cikk szerzői szerint Putyinék akkora vérfürdőt szabadítottak rá Európára, amilyenre 30 éve, a délszláv háború óta nem akadt példa.

2023. január 24. 17:19
null

Az amerikai lap cikkében leszögezik, hogy megvan a lehetőség arra, hogy bíróság elé állítsák az orosz elnököt és hóhérait. Kifejtik, hogy az a kérdés, miként lehet kiszabni a büntetést Putyinra és a fő miniszterekre, tábornokokra, valamint az oligarchákra, akik finanszírozzák a hadműveletet. Vagyis akik felelnek a szuverén szomszéd állam ellen kirobbantott támadásért.

Leszögezik, hogy az ukránok, a nyugati nemzetek és a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság szakértői rengeteg adatot gyűjtöttek össze bizonyítékként a helyszínen. Hozzátették, hogy

a vádlottak padjára kell kerülniük a főkolomposoknak is a Kremlből.

Hiszen akkora vérfürdőt szabadítottak rá Európára, amilyenre 30 éve, a délszláv háború óta nem akadt példa.

Úgy vélik, hogy Putyin persze majd bolond lesz a maga akaratából az igazságszolgáltatás elé állni, de ettől még életre kell hívni a megfelelő testületet, mert a Nemzetközi Büntetőbíróság nem alkalmas erre a feladatra. Már számtalan példa mutatja azonban, hogy

meg lehet csinálni, Nürnberg volt a kiindulópont.

Az érintetteknek felelniük kell a gyilkosságokért, nemi erőszakcselekményekért, kínzásokért és a civil célpontok bombázásáért is. De leginkább a háborúért magáért.

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV  SPUTNIK  SPUTNIK VIA AFP

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2023. január 24. 23:40
Baszódj meg, USA! Az iraki, líbiai, afganisztáni vérfürdőért mikor fogtok felelni? A többiről nem is beszélve.
amca
2023. január 24. 19:39
1et értek , ha előbb legalább posthumus az összes amy elnök a vádlottak padjára kerül Washingtontól kezdve, Bidéig. Ja ,meg a zsidó vezetők ,akik írtják a palesztinokat, mint az egereket.
nempolitizálok
2023. január 24. 19:26
Ezt a háborút az amerikaiak robbantották ki. Eleve tervezett volt.
bispora
2023. január 24. 19:24
Vége az egypólusú világnak. A Washington Post mitől olyan biztos, hogy a végén nem Nuland kisasszony ül majd a háborús bűnösök padján, Baerbockal, Zelenszkivel és a nyugati háborús uszítókkal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!