Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

ISW: Oroszország emberállománya és eszközkészlete is jelentősen megfogyatkozott

2023. február 16. 08:53

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint Oroszország haderejének harci hatékonysága 40 százalékkal csökkent a háború kitörése óta.

2023. február 16. 08:53
null

Oroszország költséges ukrajnai háborúja valószínűleg jelentősen kimerítette az orosz eszköz- és személyi tartalékokat, amelyek egy sikeres, nagyszabású kelet-ukrajnai offenzíva fenntartásához szükségesek – olvasható az Institute for the Study of War (ISW) jelentésében.

Az intézet Ben Wallace brit védelmi minisztert idézi, aki a BBC-nek nyilatkozva elmondta, becslése szerint

Oroszország haderejének akár 97 százalékát is leköthette az ukrajnai harcokban,

és harci hatékonysága 40 százalékkal csökkent. Megjegyzik, az ISW nem tudja függetlenül megerősíteni Wallace becsléseit, de megfigyelése, miszerint Oroszországnak nincs elegendő gépesített harci ereje egy áttöréshez, összhangban van az ISW korábbi értékeléseivel.

Az intézet szerint Putyin február 21-én az orosz szövetségi gyűléshez intézett beszédében vélhetően nem fog az ukrajnai háború további eszkalálására irányuló döntéseket, újabb orosz mozgósítási kezdeményezéseket vagy bármilyen más jelentős intézkedést bejelenteni.

Az orosz elnök a február 20-i héten, néhány nappal a háború egyéves évfordulója előtt szólal fel az orosz parlament felső és alsóháza előtt.

Nyitókép: Vladimir SMIRNOV / TASS Host Photo Agency / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AnyádSeSzeret
2023. február 16. 17:50
40% és 97% - ezek számok, igen Ez a Ben Wallace tökéletes példája a semmirekellő okoskodó megvett szakértőnek, eddig semmilyen jóslata nem vált be, de jó pénzt kap minden egyes baromsága miatt, szóval addig üti a vasat amíg lehet. A 97%-os csapatfelhasználás meg eszméletlen baromság, lehet a lényeget nem tette hozzá - a déli harccsoportból csak, de ez meg érthető is, ha már ők harcolnak...
Tomica8
2023. február 16. 13:23
Már megint! :D Elfogytak, kifogytak! Most mi lesz! :D :D ISW... Jesszusom! Tegnap még rengeteg lőszere, fegyverzete és embere volt az oroszoknak. Mi történt az éjszaka? Ez már vicc kategória. Hiába, nincs új a nap alatt.
citromosParizer
2023. február 16. 11:10
ha annyi pénzem lenne, ahányszor ezek már mondták ezt...
Mich
2023. február 16. 11:05
Nem úgy volt, hogy az oroszok nagyon rosszul indultak, de azóta FELJAVULTAK (mondjuk 40% kal...)?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!