Amerika figyelmeztette Ukrajnát: kritikus pillanat előtt állnak

2023. február 14. 16:11

„Nem tehetünk meg mindent örökké” – fogalmazott egy magasrangú amerikai kormányzati tisztviselő.

2023. február 14. 16:11
null

Az orosz-ukrán háború első évfordulójához közeledve több amerikai tisztviselő is közölte az ukrán vezetőkkel, hogy

Ezért növelik a nyomást Kijevre, hogy jelentős eredményeket érjenek el a harctéren, miközben az Egyesült Államok és szövetségesei egyre több fegyvert és segélyt nyújtanak a háború sújtotta országnak – írta a Washington Post.

Annak ellenére, hogy ígéretet tettek arra, hogy támogatják Ukrajnát, „amíg csak szükséges”, Biden tisztviselői szerint a Kongresszus és az amerikai szövetségesek által a közelmúltban nyújtott segélycsomagok jelentik Kijev számára a legjobb esélyt arra, hogy megváltoztassák a háború menetét – hangsúlyozta a lap.

A republikánusok vezette képviselőházban sok konzervatív képviselő a támogatás visszavonására „esküdött fel”, és Európa finanszírozási hajlandósága a háborús erőfeszítésekre továbbra sem világos – hívta fel a figyelmet a Washington Post. A cikkből kiderül továbbá, több tisztviselő is megjegyezte, hogy minden Ukrajnát segítő csomagot erős kétpárti támogatás kísért. 

„Nem tehetünk meg örökké mindent”

„Továbbra is azt sulykoljuk feléjük, hogy nem tehetünk meg mindent örökké” – fogalmazott egy magasrangú kormányzati tisztviselő, utalva az ukrán vezetőkre. A tisztviselő, aki a neve elhallgatása mellett beszélt kényes diplomáciai kérdésekről, hozzátette, hogy az a kormányzat „nagyon határozott véleménye”, hogy nehéz lesz továbbra is ugyanolyan szintű biztonsági és gazdasági támogatást kapni a Kongresszustól.

Nyitókép: IHOR TKACHOV / AFP

***

<

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2023. február 14. 23:20
Otszcset nácsálszjá. Elkezdődött a visszaszámlálás.
zakar zoltán béla
2023. február 14. 21:07
Szárad a kaki, fárad a közös piac?
itsipia
2023. február 14. 19:20
egy ukráncs főmufti jelentette ki párnapja ,hogy az évfordulóra olyat jelentenek be az usákok hogy a muszka sose felejti....? ez lenne az,ilyesmire gondolt ? most akkor izgulhatok még pár napot ? a barátokközt vártam ekkora izgalommal....:)
Tallium
2023. február 14. 19:20
"Nem tehetünk meg örökké mindent" De. Jelenleg mindent megtehetnek. Amit remélhetünk, hogy nem örökké.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!