Hoppá: petíció indult, hogy lemondjon a magyarokat bíráló szlovák külügyminiszter!

2023. február 18. 07:46

Rastislav Káčer hétről hétre egyre durvább nyilatkozatokat ad ki.

2023. február 18. 07:46
null

Rastislav Káčer rendszeresen címlapokra kerül a sokszor a magyarellenesség határát súroló kijelentései miatt. Bő egy hete az egyik tévéinterjúban azt mondta, „ha Vlagyimir Putyin sikeres lett volna Ukrajnában, Magyarországnak már területi követelései lettek volna Szlovákiával szemben”

Állítása szerint egy évtizeden belül akár eljuthat-e oda a magyar politika, hogy területi követelései legyenek, ezért is fontos Szlovákia számára, hogy Putyin ne legyen sikeres Ukrajnában. Ezek után Magyarország bekérette a szlovák nagykövetet, ám a diplomáciai botrány ellenére sem kért bocsánatot a szlovák politikus. 

Az Új Szó szerint felvidéki politikusok aláírásgyűjtést indítottak, hogy elérjék Káčer lemondását. Becse Norbert, a Szövetség Komárom járási elnöke elmondta, hogy

borzolták a kedélyeket a külügyminiszter szavai, úgy érzik, tenniük kell valamit.

A politikus számít minden olyan, nem csak magyar aláírására, akik számára sértő volt Káčer kijelentése. Úgy tervezik, hogy március végén nyújtják be a petíciót a külügyminisztériumnak. 

 

Nyitókép: Andrei PUNGOVSCHI / AFP

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. február 18. 17:25
Idézném az öreg rabbit a szlovákokról: "Egy ezeréves királyságot hagytak ott és daraboltak fel ezek a...., ezek a... - áá, hagyjuk is!" A szlovák testvérek megismerhetik a számukra egyáltalán nem elnyomott, igazi múltjukat, mert akkor igen-igen érdekes dologra bukkanhatnak. Esetleg kiderülhet róluk, hogy nem is szlávok! És ha a kedves szlovák testvérek már az igazi múltjukat és származásúkat megismerték, akkor erre alapozva érdemes nekik a jövőbe nézniük, tekintettel Pio atya magyarokról szóló látomására, és Srí Chinmoy 1999. évi magyarokról szóló Duna TV riportjára. (Ez a két ember nem magyar, és nem magyarkodó.) Ott is érdekes dolgok várhatók! Isten óvja a szlovák és a magyar népet!
vamonos
2023. február 18. 14:29
"ha Vlagyimir Putyin sikeres lett volna Ukrajnában, Magyarországnak már területi követelései lettek volna Szlovákiával szemben." HA? A meccs még folyik, még senkire nem számoltak rá.
barany
2023. február 18. 14:23
Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy a kelekótya külügy-minisztertől bocsánatkérést követel Matovics szlovák miniszterelnök.
Egy Ember
2023. február 18. 14:16
Ez egy nagy hazugság. A szövetség jelen állás szerint nem kerül be a parlamentbe mert épp a jelenlegi moslék koalíciót támogatja. Kell egy kis hangulat keltés. Sehol nem találni kitöltendő nyomtatványt vagy internetes oldalt ahol alá lehetne írni a petíciót. A szövetség és napilapja az Új Szó olyan mint a slovák Dennik N vagy a Pravda. Soros Gyurka csicskásai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!