Erőltette a transzkampányt a cég: ötmilliárd dollárral csökkenhetett az értéke

2023. május 09. 08:32

„Ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg?” – szabadesésbe kezdtek a Bud Lightot gyártó cég részvényei.

2023. május 09. 08:32
null

Ötmilliárd dollárral csökkenhetett a Bud Lightot gyártó cég értéke az elhibázott kampánya miatt – számolt be a Világgazdaság.

Egy transznemű tiktokkert középpontba állító kampány után visszaestek az eladások és

a cég részvényeinek árfolyama is ingadozik.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt: a Dylan Mulvaney transznemű TikTok-hírességgel készült kampány kontraproduktívan sült el,  mert a söreladások óriási mértékben kezdtek zuhanni, ahogyan a vállalat részvényének árfolyama is erősen ingadozik. 

A cikkből kiderült, hogy a  reklám okozta krízist csak néhány hét után ismerte fel a Bud Lightot gyártó Anheuser-Busch óriásvállalat és nekiálltak azonnal a kárelhárításnak, azonban ez már későinek bizonyult, ugyanis szabadesésbe kezdtek a cég részvényei. A reklámot megálmodókat szabadságra küldték, majd kirúgták a külsős marketingtanácsadóikat és április végén új kampányt indítottak, amelyben már csupán egyszerű amerikai fiatalok kortyolgatják békésen a sört. 

***

Nyitókép: Mandiner-acrhív

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P. Savoiardes
2023. május 09. 17:02
Ha lenne bennük egy kos vagánysag most azonnal ki jönnének egy: ez történik a nemzet nagy márkáival ha rájuk szabadul a woke politika, make Bud Light Great Again!
fatman
2023. május 09. 16:37
nagyon helyes! buzi sör! bud light sör buziknak, disney mesék buziknak... aztán meglátjátok, milyen nagy a piac, köcsögök!!! szopjatok csak!!!
Namond
2023. május 09. 13:47
Mint nálunk a Coca Cola, buzi marketing vezetője.
nempolitizálok
2023. május 09. 12:43
Jogos. Én is figyelek ilyesmikre. Sőt, olyan termékeket sem vásárolok meg és senki sem a családban, amelyeket négerekkel reklámoznak, vagy akár a legkisebb politikai üzenete van. Kivéve, nemzeti politikai üzenet, pld. nemzeti szalag, klasszikus család, stb. (Sajnos már ez is politikai üzenetnek számít a büdöslibsik nyomulása miatt)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!