Volt orosz parancsnok: Putyin erői nagyon kimerültek és rosszul vannak felszerelve

2023. május 22. 08:30

Igor Girkin szerint hamarosan nagyobb támadásra lehet számítani az ukrán erők részéről, mert most van a legnagyobb esélyük a sikerre, s azt állítja, Bahmutnak nincs stratégiai jelentősége.

2023. május 22. 08:30
null

Igor Girkin volt orosz parancsnok tovább bírálta Oroszország ukrajnai hadműveleteit, azt írta, nagyon kimerültek és rosszul vannak felszerelve a katonák. Girkin a Krím 2014-es annektálása során vált ismertté az orosz hadseregben, később pedig a kelet-ukrajnai Donbasz régióban működő szakadár erők parancsnokaként szolgált. Meggyőződéses orosz nacionalistaként sokáig támogatta az ukrajnai inváziót, de az utóbbi időben hangosan kritizálja az orosz hadsereg háborús teljesítményét a Telegram-fiókjára.

Vasárnap reggel egy hosszú posztot osztott meg, amelyben a harctérről érkező legfrissebb híreket elemezte, és azt sugallta, hogy az orosz erők rossz állapota miatt hamarosan nagyobb támadásra számít az ukrán erők részéről, mert

most van a legnagyobb esélyük a sikerre.

Azzal kapcsolatban, hogy a Wagner-csoport azt állította, hogy teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja Bahmutot, Girkin egy másik Telegram-posztban azt írta, nem örült a hír hallatán a város elfoglalásáért elszenvedett veszteségek és a város stratégiai jelentőségének hiánya miatt.

Nyitókép: Jevgenyij Prigozsin sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készített kép Prigozsinról, a Wagner orosz magánhadsereg alapítójáról (k) egy orosz zászlóval a kezében és a katonáiról Bahmutban 2023. május 20-án. Prigozsin a nap folyamán bejelentette, hogy teljesen sikerült ellenőrzésük alá vonni a kelet-ukrajnai várost, de az ukrán hadsereg ezt tagadja.MTI/AP/Jevgenyij Prigozsin sajtószolgálata

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezoli77
2023. május 22. 21:32
"Bahmutban egy vendéglős és 60 000 fogoly megsemmisített egy olyan hadsereget, amelyet a NATO kilenc éven át képzett és készített fel. Emlékeztet a szandálos földművesekre, akik kirúgták az USA-t Afganisztánból. Az amerikai kormány évente egy billió dollárt költ egy olyan hadseregre, amely nem tud semmit sem megnyerni. Pénzkidobás!" -nyilatkozta Kim Dotcom
Alphomega
2023. május 22. 15:13
Már a csapból is Bahmut folyik, de ááá, nincs stratégiai jelentősége...
Kormánypárti2
2023. május 22. 11:24
És a mosógépből is kifogytak. :))
Zolotarjov
2023. május 22. 11:14
Kész, vége, kifogytak..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!